Sony ULT Wear néven érkezett új fejhallgató a középkategóriába

Természetesen van modellszám is, ha valaki hiányolná: WH-ULT900N.

Beleállt a Sony abba, ami miatt évek óta panaszkodott a sajtó, vagyis a termékneveik egyszerűsítésébe. Kezdték a Linkbuds fülesekkel, most pedig az Extra Bass termékvonal utódjaként bejelentették az ULT Power Sound szériát, benne egy hangsugárzó toronnyal, több hordozható vezeték nélküli hangszóróval és egy vezeték nélküli fejhallgatóval. Utóbbi az ULT Wear, modellszámán WH-ULT900N, ami közvetlen utódja a WH-XB910N fejhallgatónak, megegyező 199 eurós induló árával pedig szintén középkategóriás termék, nem váltja a WH-1000XM5-öt a trónon. A hivatalos magyar árat a cikk írásakor még nem ismerjük, elődje hazai hivatalos árából kiindulva 65-70 ezer forint közé várható.*

Az új ULT Wear dedikált gombbal rendelkezik a basszust erősítő módok váltásához
Az új ULT Wear dedikált gombbal rendelkezik a basszust erősítő módok váltásához (forrás: Sony) [+]

Az ULT Wear külsőleg hasonlít a WH-1000XM5-re, viszont a fülkagylók behajthatók, így kisebb helyen elfér. Jár hozzá egy hordozó tok is alaptartozékként, a gombok mellett pedig érintőfelület is van a jobb kagyló külsején. Ezen keresztül az ANC gyors átengedő módba kapcsolása is megy, elég csak rátenni a viselőnek kezét az érintőfelületre. Belül vannak közelségérzékelő szenzorok, így a fejhallgató érzékeli, mikor veszik le- vagy fel, és ez alapján automatikusan indítja vagy állítja a lejátszást.

(forrás: Sony) [+]

A hangátvitel történhet analóg módon a 3,5 mm-es csatlakozón keresztül, vagy SBC, AAC és LDAC audiokodekek egyikével. A Sony azt ígéri, az ULT Wear áprilisi megjelenését követően érkezik egy firmware frissítés, ami tartalmazni fogja az LC3 és LE Audio támogatását a fejhallgatóhoz. Adott a multipont kapcsolat lehetősége, van 360 Audio térhatású hangzás és az ANC, valamint az átengedő mód erőssége állítható az Android és iOS rendszerekre elérhető alkalmazásban. Megvan a DSEE hangjavító funkció, illetve újdonság az ULT1 és ULT2 mód, melyek külön gombbal kapcsolhatók. Az ULT1 mély, alacsony frekvenciájú basszust, az ULT2 erőteljes, ütős basszust ígér a 40 mm-es meghajtókkal. Akinek ez nem igénye, az ki is kapcsolhatja a funkciót, amit az a V1-es processzor vezényel, amit a Sony csúcsmodelljében is megtalálni. A CNET már kipróbálhatta az ULT Weart, nekik az volt a véleményük, hogy a tisztaság rovására mennek az ULT1 és ULT2 módok, nélküle is kellő mennyiségű basszust biztosít az új fejhallgató.

(forrás: Sony) [+]

Az ULT Wear üzemideje 30 és 50 óra között alakul majd a Sony szerint, értelemszerűen a hosszabb érték kikapcsolt ANC-vel érhető el. Feltölteni USB-C csatlakozón lehet. A fejhallgató műanyag borítással rendelkezik és 255 grammot nyom, szintén a CNET írja, hogy a WH-XB910N-hez képest viszont kényelmesebb, mert keskenyebb lett a fülpárna. Szintén a lap állítja, hogy javult a beszélgetési hangminőség és a hangfelvevő mikrofonok, viszont ezek nem érik el a csúcskategóriás XM5 szintjét, vélhetően a hiányzó QN1-es lapka okán.

Hazai megjelenés várható, mert a Sony oldalán már ott a kedvcsináló, viszont egyelőre pontos dátumot vagy hivatalos hazai árat még nem ismerünk.

*Frissítés: A Sony általi ajánlott magyar fogyasztói ár 76 000 forint, a termék pedig a hivatalos Sony márkakereskedésekben és a MediaMarkt kínálatában már el is érhető három színben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés