Különleges formájú TWS-t hoz a Sony

A LinkBuds teljesen nyitott formát és minimális méretet kínál.

Február 15-én jelentette be a Sony legújabb TWS termékét, a LinkBuds (WF-L900) fülhallgatót. Az egyedi kialakítás első ránézésre feltűnik, az open-ear fülhallgató 12 milliméteres meghajtót és a házba integrált membránt kapott. A füles egy felső és egy alsó részből áll, utóbbi középen lyukas, ennek célja, hogy a fülhallgatót viselő tökéletesen hallja a külvilágot és saját magát is.

 

A LinkBuds rendkívül könnyű, alig több a fülhallgatók súlya, mint 4 gramm, így a Sony szerint anélkül viselhetjük őket akár egész nap, hogy fájna tőle a fülünk. Az otthoni munka, edzés, ingázás, szabadtéri AR játék közben jön jól igazán, hogy részletesen halljuk a külvilágot, a gyártó szerint ezekre az esetekre tervezték a fülest. Az akkumulátor 5,5 órát bír egy töltéssel, a tok 12 órányi extra üzemidőt ad hozzá. IPX4 szabvány szerint vízálló a cucc, így ha valaki edzéshez szeretné használni, nem kell aggódnia a verejték miatt.

Az alsó rész csak a hangszóró, az elektronika, az akku és minden más a felső gömbbe került.Az alsó rész csak a hangszóró, az elektronika, az akku és minden más a felső gömbbe került.Az alsó rész csak a hangszóró, az elektronika, az akku és minden más a felső gömbbe került. Az alsó rész csak a hangszóró, az elektronika, az akku és minden más a felső gömbbe került. [+]

Aktív zajszűrés nincs, hívások közbeni háttérzaj-csökkentés azonban van. A Sony házon belül fejlesztett V1 lapkája dolgozik a fülesben, ami AI-t is bevetve szűri az oda nem illő hangokat, amikor híváshoz használja valaki a LinkBuds-ot. A fülhallgató kezeli a Google Asszisztenset és az Alexát is, automatikusan felismeri, ha megszólalunk és a külvilág hangjai alapján képes emelni a hangerőn is, hogy a zajok ne nyomják el a fülhallgatón keresztül érkező hangot. Van digitális javítás (DSEE), AAC és SBC kodektámogatás, az LDAC viszont kimaradt, pedig a hardver képes lenne kezelni, hisz ez dolgozik a WF-1000XM4-ben is.

Így néz ki a hordozó tok. Alig nagyobb, mint egy gyűrű doboza.Így néz ki a hordozó tok. Alig nagyobb, mint egy gyűrű doboza.Így néz ki a hordozó tok. Alig nagyobb, mint egy gyűrű doboza. Így néz ki a hordozó tok. Alig nagyobb, mint egy gyűrű doboza. [+]

A tok és a fülhallgató is részben újrahasznosított műanyagokból van, a csomagolás műanyagmentes. A készülék támogatja a Windows 10 és 11, illetve az Android gyors párosító funkcióit, valamint a támogató alkalmazással integrálható bele a Spotify is. A viszonteladókhoz fekete és fehér színekben érkezik a fülhallgató, Európába 180 eurós áron. A hivatalos magyar ár 69 990 forint lesz, a termék már nálunk (fehérben kaptuk, pont mint a fenti képen, csak a néni nélkül), jövő héten részletes teszttel jelentkezünk róla.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony WF-1000XM4 - ezúttal koppan az áll

    A TWS-kategóriában is kijátszotta a Sony az LDAC-kártyát, és ami a gyártó zajszűrésével, illetve közel két évnyi fejlesztéssel kijött végeredményként, azon én őszintén megdöbbentem: számomra megvan az év androidos TWS-e.

  • Bemutatkozott a Sony WF-1000XM4

    100 ezer forintos árával minden bizonnyal rétegtermék lesz, azok között viszont utat mutathat a Sony új TWS-e: fejlettebb zajszűrés, LDAC, hibrid illeszték, remek üzemidő és sok apró funkció várja a vájtfűlűeket.

Hirdetés