Bemutatkoztak az új Nubiák

A ZTE-hez tartozó márka palettája ismét új eszközökkel bővült, egy csúcsmodell, és egy kompakt középkategóriás kerül piacra.

Hirdetés

A kínai gyártó több érdekességgel készül még idén, az összehajtható ZTE Axon M szinte biztosan fel fogja kavarni az állóvizet, de a frissített Nubia Z17-ekre is érdemes vetni egy pillantást. Az újdonságok új szelfikamerával, szoftveres háttérrel, illetve megváltozott külsővel és csökkentett árral hívják fel magukra a figyelmet, a nagyobbiknak ZTE Nubia Z17S a teljes neve, a kisebb változat pedig ZTE nubia Z17 miniS-ként szerepel a gyártó oldalán.

ZTE Nubia Z17S egy kimondottan szűk kávákkal feltűnést keltő csúcsmobil, ami 5,73"-es Full HD+ (1080 x 2040 pixeles) kijelzőjéhez a manapság népszerű 18:9-es képarányt kapta. A kávák lefaragása és az új kijelző azt eredményezte, hogy a gyártóra jellemző, piros gomb mostantól a kijelzőn, virtuális formában jelenik meg, amikor szükség van rá. Ami a hardvert illeti, egyáltalán nem kell szégyenkeznie, ugyanis az idén már sokszor bizonyított Qualcomm Snapdragon 835-öt integrálták bele, minimum 6 GB RAM-mal és 64 GB-os tárolóval, de 8 GB RAM-os és 128 GB-os tárhellyel szerelt változatot is piacra dobnak belőle. A Bluetooth 5.0 nincs rajta a jelenlegi termékoldalon, 4.1-et ír a gyártó.

18:9-es kijelzőt és rendkívül keskeny kávákat kapott a csúcsmodell
18:9-es kijelzőt és rendkívül keskeny kávákat kapott a csúcsmodell [+]

A legfrissebb Nubia UI még az Android Nougat alapjaira épül, de később bizonyára az Oreo is befut. Főkamera szempontjából nincs változás, a Z17-ből megismert, 23 (IMX318) + 12 (IMX362) megapixeles páros kapott helyet rajta, dual pixel fókusszal, f/1,8-as és f/2-es apertúrákkal. Mostantól a szelfik is dupla rendszerben, 5 + 5 megapixelben készülnek el, széles látószögű móddal. A készülék kerete alumíniumból készült, az üvegborítások pedig Gorilla Glass típusúak.

A fekete alapot aranyszínű keret bolondítja meg
A fekete alapot aranyszínű keret bolondítja meg [+]

3100 mAh kapacitású akkumulátort rejtettek a phabletbe, a 26 W teljesítményű gyorstöltővel 0-ról 50% töltést ígérnek 25 perc alatt. A készülék fekete és kék színben kerül piacra, a 6/64 GB-os példányok nagyjából 118 000 forintnyi kínai fizetőeszközért vehetők meg kinn, a 8/128 felára jelentős, ezekért a modellekért körülbelül 160 000 forintot kell Kínában fizetni. A JD.com oldalán válik elérhetővé a mobil, október 19-éig előrendeléseket lehet leadni.

A kisebb változat hardveres szempontból is visszafogottabb
A kisebb változat hardveres szempontból is visszafogottabb [+]

A korábban általunk is tesztelt Nubia Z17 Mini szintén kapott néhány frissítést, Marshmallow helyett ezen is Nougat fut már, ahogy a Nubia UI frissült 4.0-ról 5.0-ra. Itt is kétszer két kamera dolgozik, hátul két darab 13 megapixeles Sony IMX258 látja el a feladatát színes + monokróm felállásban, f/2,2-es apertúrákkal, elöl pedig egy 16 megapixeles, széles látószögű (80 fokos) rendszer mellett dolgozik egy 5 megaixeles, normál darab. Hátulról előre költözött az ujjlenyomat-olvasó, fém helyett üveg hátlappal erősen emlékeztet egy másik gyártó korábbi modelljére.

Jack csatlakozót hiába keresünk az új Nubiákon
Jack csatlakozót hiába keresünk az új Nubiákon [+]

Az 5,2"-es, Full HD felbontású megjelenítővel ellátott mobil egyébként Snapdragon 653 rendszerchippel éri el teljesítményét, ehhez 6 GB RAM és 64 GB-os eMMC 5.1 tárolóhely tartozik. MicroSD-bővítési lehetőség nincs. A specifikáció említi a B20-as LTE-t, a 3200 mAh-s, beépített akkumulátort és az ac-s Wi-Fi támogatását is. Fekete-arany, sötétkék és világoskék színekben, a testvérmodellel egyszerre, október 19-én indul a forgalmazás, egyféle felszereltséggel, körülbelül 84 000 forintnyi összegért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés