Bemutatkozott az Oppo K9s

Tovább telítődik a középkategória, Kínában pedig már a 80 ezer forintos árszinten is 120 Hz-es kijelző, 64 megapixeles főkamera, 5G és Wi-Fi 6 jár.

Hirdetés

Ha megnézzük az okostelefonos alsó-középkategóriát, az újabbnál újabb modellek sokszor néhány hetente taszítják le egymást az ár-érték trónról: a hazai piacon is felfedezhető ez, de Kínában és ázsiai piacok többségén pedig még inkább. Ezért is szokott előfordulni, hogy a márkák egy modellt különféle típusváltozatokkal tartanak frissen, éppen csak egy rendszerchipet, egy kamerát, egy kijelzőt vagy egy akkumulátort lecserélve. Most sincs ez nagyon másképp, az Oppo K9s nagyon hasonlít a sima K9-re, csak épp hardveres téren tették egy magasabb polcra, miközben néhány egyéb kompromisszumért cserébe az árából lefaragtak.


[+]

Kijelzője 6,59 hüvelykesre nőtt, viszont csak sima IPS technológiájú Full HD felbontáson, 120 Hz-es képfrissítéssel és 240 Hz-es érintésérzékeléssel. HDR10-támogatás nincs, de elvileg a DCI-P3 színskála 100%-át lefedi a megjelenítő, 600 niten tetőzik a fehér fényerősség, a védelemről pedig „Panda Glass" üveg gondoskodik. Az ujjlenyomat-olvasó a jobb oldali bekapcsológombban van, az előlap bal felső részén található kameralyukba pedig egy 16 megapixeles szelfikamera került.


[+]

A hátlapi kamerákkal kapcsolatban a 64 megapixeles főkamerát lehet elsődlegesen említeni, ez f/1,7-es lencsével, 4K videózással, 30 fps mellett tud rögzíteni elektronikus képstabilizálással, mellette 8 megapixeles ultraszéles (120 fok) és 2 megapixeles makrókamera ücsörög.


[+]

A hardver a Snapdragon 778G: egy 2,4 GHz-es és három 2,2 GHz-es Cortex-A78 alapokon nyugvó processzormag felel a teljesítményért és négy 1,9 GHz-es Cortex-A55 egység a takarékos működésért, mellette Adreno 642L grafikus gyorsító dolgozik, illetve adott a legfeljebb 3,3 Gbps-os letöltésre képes Qualcomm X53 5G és a 3,6 Gbps-os WiFi 6 modem is, akárcsak a hárommagos ISP és a 12 TOPS teljesítményű NPU is.


[+]

Az akkumulátor 5000 mAh kapacitású, a 30 W-os töltési képességével pedig 59 perc alatt lehet nulláról száz százalékig feltölteni. Az USB-C csatlakozó 2.0-s átvitelre képes, adott továbbá a Bluetooth 5.2, a 3,5 milliméteres jack csatlakozó és a kiterjedt képességű navigációs modul.


[+]

Kétféle konfiguráció érhető el: 6 GB RAM-mal (tárhelyből további 5 GB-tal bővíthető virtuális memóriával) és 128 GB-os belső tárolóval (microSD-s bővíthetősséggel) 1700 jüant kell érte fizetni, ami 82 ezer forintnak felel meg, ha viszont 8/128 GB-os csomagot választunk, akkor 92 ezer forintnyi jüant kell letenni az asztalra. Kínában november 1-től indul, nemzetközi piacra dobásról egyelőre még nem tudunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés