Bemutatkozott az Oppo K9 5G

Kedvező árú középkategóriás mobil mellett olcsó TWS fülhallgatót és aktivitásmérőt is leleplezett a gyártó.

Kínában tartott bemutatót ma az Oppo, ahol többek közt egy okostévét is lelepleztek. Frissült a TWS, azaz a vezeték nélküli fülhallgatós vonaluk is, az Enco Air lett az újdonság, ami egy apró, könnyű eszköz (3,75 grammot nyom egy füles, 40 gramm a tok), mégis belefért egy méretes hangkeltő: 12 milliméteres az a dinamikus meghajtó, ami titán bevonatú kompozit mozgórészt kapott. A fülesekben nem túl nagy, 25-25 mAh-s akkumulátor foglal helyet, a tok viszont 440 mAh-s: a hivatalosan megadott össz-üzemidő 24 óra.


[+]

A készülék kapott egy Game Mode-ot, ami az átviteli késedelmet csökkenti a lehető legalacsonyabbra, akár 47 ms-ra. IPX4 certifikációval hitelesítették nedvesség ellen, és nem maradt ki az érintésvezérlés sem a hangerő- és zeneállításhoz, illetve a hívások kezeléséhez. Kínában nagyon kedvező, 249 jüanos áron startol, ez 12 ezer forint alatti összeget jelent, kinn pedig már az előrendelés is éles, fekete, kék, fehér és zöld színekben lehet kosárba dobni.


[+]

Az Oppo Band Vitality (esetleg Youth vagy Lite, nehéz a kínai site-ról fordítva kideríteni, mi a pontos megnevezése, és milyen néven jön majd a nemzetközi piacra) a gyártó új aktivitásmérője. A szilikon szíjjal szerelt kütyü 1,1 hüvelykes AMOLED kijelzőt kapott, folyamatos pulzus-, illetve véroxigénszint követéssel és alvásmonitorral. 50 méter mélységig vízálló, állítólag 14 napot megy egy töltéssel, és szintén nagyon kedvező az ára: 149 jüanért, azaz 7000 forint alatt lehet megvenni.

Érkezett egy 5G-s okostelefon is, ez az Oppo K9 5G, ami a gyártó új, középkategóriás alternatívája. 6,43 hüvelykes Full HD+ kijelzőt kapott 90 Hz-es képfrissítéssel, Samsungtól származó AMOLED technológiával, 180 Hz-es érintésérzékeléssel. A kijelzőben egyébként egy Goodix-féle, hatodik generációs ujjlenyomat-olvasó is helyet foglal.

[+]

A hardveres oldal magja a Snapdragon 768G rendszerchip, ami elsőre talán kevésbé lehet ismerős, de jellemzően a Qualcomm tavalyi 5G-s belépőchipjére, a jóval ismertebb 765G-re épül, Kryo 475 processzorral,  Adreno 620-as grafikai egységgel és a gyártó által 3D folyadékhűtésnek hívott temperálási technológiával. A szoftveres oldalért az Android 11-re épülő ColorOS 11.1 felelős, memóriaopcióból pedig kétféle jut: 8/128 GB és 8/256 GB.


[+]

Összesen négy kamera található az eszközön, elöl, bal felső kameralyukban egy 32 megapixeles szelfiegység, a hátlapon 64 megapixeles főkamera, 8 megapixeles ultraszéles egység és 2 megapixeles makrószenzor fedezhető fel. Az akkumulátor 4300 mAh kapacitású, az energiát pedig Type-C portján keresztül kapja, akár 65W-tal is gyorstölthető. 3,5 milliméteres jack csatlakozó és dual 5G (SA/NSA) jellemző rá, színekből pedig egy feketét, illetve egy világosabb, átmenetes változatot lepleztek le. Az alap tárhelyes modell 1999 jüan, azaz körülbelül 92 ezer forint, és alig 9 ezer forintnyi felárért duplázhatjuk a tárolóját. A helyi kiszállítások május 11-én indulnak, de a nemzetközi premierről még sem a telefon, sem a karkötő, sem pedig a fülhallgató kapcsán nem tudunk semmit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés