Már kamerát is szerelhetünk az Apple Watchra

A Wristcam tulajdonképpen egy Apple Watch szíj, csak van benne két darab kamera. Az első darabok még az ünnepek előtt megérkeznek.

A Glide izraeli startup CAMRA néven kezdte a közösségi finanszírozásra irányuló kampányt, amiből mostanra tényleges termék lett Wristcam néven. A dolog lényege, hogy egy Apple Watch kompatibilis szíjba két kamerát és saját akkumulátort építettek, így az órával is lehet videótelefonálni, illetve felvételeket készíteni.

A benne lévő hardver ellenére a szíj viszonylag könnyű, 23 gramm lett és ránézésre egész viselhetőnek tűnik, noha így is feltűnő darab. Az alumínium tokozású Apple Watch 6 tömege is majdnem megduplázódik, de az 53 gramm még mindig tűrhető kategória.


[+]

A főkamera 8 megapixel, maximum FHD felbontású mozgóképalkotó képességgel, szelfizni és videótelefonálni pedig a felénk néző 2 megapixeles egységgel lehet. A belső memória 8GB, a szíj pedig automatikusan szinkronizálja a tartalmakat a csatlakoztatott iPhone-nal, amint töltőt ér. Mindkét kamera mellett van egy LED, ami jelzi, ha az eszköz éppen rögzít, megosztani pedig közvetlenül az óráról is lehet majd, de ez a funkció egy későbbi frissítéssel érkezik.

Egy Wristcammel készült kép.
Egy Wristcammel készült kép. [+]

A Glide egy egész napos üzemidőt ígér az órához energiahatékony Bluetoothon kapcsolódó szíjjal, a csatlakoztatott telefonhoz pedig Bluetooth 4.2/5.0-n vagy WiFi-n keresztül fér hozzá. Az első tízezer darab már az ünnepek előtt megérkezhet a felhasználókhoz, akik pedig lemaradtak a kampányról, a gyártó oldalán rendelhetnek 2021 márciusi szállítással, 299 dolláros áron. (Ami speciel több, mint az Apple Watch SE ára (279 dollár) az Egyesült Államokban.)

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple Watch SE - alma mater

    Az olcsóbbik Watch is oktatja az okosóra mezőnyt – előnyösebb ár/érték mutatóval.

Hirdetés