Bemutatkozott a Xiaomi Pad 5 és Pad 5 Pro

Tabletes szinten egyedülálló töltési teljesítménnyel, kamerafelbontással és a csúcstabletekhez képest kedvező árszinten jön a gyártó két újdonsága.

Miután a Xiaomi bemutatta a Snapdragon 888+ rendszerchip világelső piacra kerülő mobilját, a minden földi jóval megáldott Mi Mix 4-et, afféle mellékes termékként lepleztek le két nagyon érdekes tabletet is, ezek pedig a Pad 5 és a Pad 5 Pro nevet kapták. Külsőre a két eszköz szinte megegyezik egymással, viszont a Pad 5 kizárólag Wi-Fi-s internettel, míg a Pad 5 Pro kétféle változatban, Wi-Fis, és Wi-Fi + 5G-s képességekkel is megvehető lesz. A Pro modell Snapdragon 870 rendszerchippel az egyik legerősebb androidos tablet, ami elérhető a piacon, de a Pad 5-ben lévő Snapdragon 860 sem ad okot aggodalomra a teljesítménnyel kapcsolatban.


[+]

11 hüvelykes kijelző került rájuk 2560 x 1600 pixel felbontással, 120 Hz-es képfrissítéssel, 10-bites színmélységről, illetve HDR10 és Dolby Vision támogatásról egyaránt beszélhetünk extra TrueTone opcióval. IPS a technológia és 500 nit a maximális fényerő. A Pad 5 hátlapján sima 13 megapixeles kamerát találunk, a Pro változaton alapból is 13 + 5 megapixeles normál + széleslátó paletta van, viszont az igazi érdekesség az 5G-s változatban rejlik, ott ugyanis, tabletektől ritkán látott módon 50 megapixeles a főkamera.


[+]

Akárcsak az iPad Pro vagy a Galaxy Tab S7+ esetén, úgy itt is mágnesesen rögzülő ceruzával tudunk találkozni, a Xiaomi stylus 12,2 grammot nyom, két gomb van az oldalán és 240 Hz-es érintésérzékelési ráta tartozik hozzá, természetesen a távoli gesztusok miatt is van benne akkumulátor, ami önmagában 8 órányi aktív használatot bír egy töltéssel. Lesz hozzá elérhető billentyűzetes tok is, olyan formában, ahogy azt a legtöbb prémium tabletnél is láttuk.


[+]

8600 mAh kapacitású akkumulátort kapott a Pro, ez 67 W-os gyorstöltéssel rekordgyorsan feltölthető a tabletek közül, ráadásul a gép elég könnyű és vékony is, 510 grammot nyom és mindössze 6,86 milliméteres, ráadásul jutott bele Dolby Atmos-féle, négy hangszórós multimédiaegység, sztereó hangzással. A sima Pad 5 valamennyivel nagyobb, 8720 mAh-nyi kapacitású telepet kapott, de már csak 33 W vezetékes töltési teljesítményt tud: tabletes szinten még ez is figyelemreméltó. A MIUI is fel lett valamelyest készítve a tabletes használatra, az osztott képernyős nézetüket már több mint 300 alkalmazásra optimalizálták.

[+]

A sima, 6/128 GB-os Xiaomi Pad 5 ára 1999 jüan, ami 93 ezer forintnak felel meg, ha szeretnénk megduplázni a tárhelyét, akkor 105 ezer forintnyi összeget fogunk fizetni. A Pro modell 6/128 GB-tal 117 ezer forintnyi összegért hozható el, viszont a jobb kamerával ellátott 5G-s modell, amiben ott figyel a 8/256 GB-os memóriapár, az már 162 ezer forintért indulhat a kínai vásárlókhoz. A nemzetközi piacra kerülés lépései egyelőre még ismeretlenek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés