Bemutatkozott a Honor V30-széria

Fény derült a Kirin 990-es, 5G-s Honorok teljes specifikációjára, viszont a hazai premierre egyelőre nem érdemes várni.

Pekingben tartották meg az imént a Honor V30 és V30 Pro bemutatóját. A Honor-térképen ezek a modellek jelentik az idei csúcsot, tehát a V20-View 20-tematikát követve View 30 néven várhatnánk itthon a szériát, viszont előrebocsátjuk: egyelőre nem várható a termék, a Honor láthatóan kivárja a végét a Google vagy HMS opciónak, Kínában ez nyilván nem szempont.

[+]

Hirdetés

A Honor V30 és V30 Pro közt nincsenek komoly különbségek: mindkettő 6,57 hüvelykes Full HD+ felbontású IPS panelt kapott, mindkettő Kirin 990-es és 5G-s, a külső pedig szinte azonos: az ujjlenyomat-olvasó mindkettőn oldalt van, a kamerarendszer és az előlapi kameralyuk kialakítása is azonos, és persze szoftveresen sincsenek nagy különbségek az Android 10 és a Magic UI 3.0.1 alapjain.

Minimális eltérést rejt az 5G-megoldás: a normál változat a sima 7 nm-es Kirin 990-et kapta, amihez Balong 5000 modemmel csinálták meg a friss hálózati támogatást, a Pro kiadás 7 nm+-os Kirin 990-e viszont integrált 5G-s. RAM-ból 6 vagy 8 GB-os, tárhelyből pedig 128 vagy 256 GB-os lesz választható anyagiaktól függően, illetve kamerás téren lehet még a Pro mellett érvelni.

[+]

A főkamerás szenzort megosztja a két újdonság: 40 megapixeles Sony IMX600 szenzor dolgozik a kütyükben, a V30 esetén f/1,8-as, a Pro esetén pedig f/1,6-os apertúrával, de mindkét esetben optikai képstabilizálással, lézeres autofókusszal. A 3-szoros natív zoomot kínáló 8 megapixeles kamera az egyetlen, ami teljesen ugyanaz mindkét mobilon: f/2,4-es apertúra, optikai képstabilizálás jellemző rá.

Az ultraszéles modul esetén van komoly különbség, a V30 normál 8 megapixeles, f/2,4-es, leginkább hangulatfotókra alkalmasnak tűnő modulja helyett a Pro 12 megapixeles változata videózásra is termett az f/2,2-es apertúrája, és különös tekintettel a 16:9-es szenzoraránya miatt.

Az előlapi, kör alakú kameralyuk pirula-formára váltott, és már két kamerát fogad: 32 megapixelben fog készülni a legtöbb kép, a főszenzorhoz Super Night éjszakai algoritmus is tartozik, míg a másodlagos kamera nagylátóban (105 fok) csinál 8 megapixeles fotókat.

[+]

Az Android 10-re épülő rendszerbe a Huawei féle GPU Turbo és Kirin Gaming+ funkciók is bekerültek, a V30-ak pedig akár 40W-os SuperCharge töltést támogatnak, a Pro változat pedig akár 27W-os vezeték nélküli gyorstöltésre is fel van készítve. Az akkumulátorok kapacitása 4100, illetve 4200 mAh, ám ilyen téren a normál V30 büszkélkedik nagyobb számmal. Kínában december 5-étől várható előrendelhetősége, narancs, fehér, kék és fekete színekben. Az alap V30 6/128 GB-os változata nagyjából 143 000 forintnak megfelelő összegért hozható el, de a Pro változat 8/256 GB-tal, integrált 5G-vel is megáll körülbelül 182 000 forintnyi jüanból.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • Mintafotó a Honor V30-tól

    A Honor saját Weibo oldalán osztott meg egy fotót, amely a Honor V30-cal készült.

  • Honor 20 Pro - megkésve bár, de törve nem

    Végre ideért a Honor aktuális csúcsmodellje, ami tud újat mutatni még a Huawei néven futó termékek mellett is, árban pedig most is kicsit kedvezőbb.

  • Honor 9 - fény-másolat

    A Honor 9 tulajdonképpen egy Huawei P10, csak csillogós felülettel és alacsonyabb árcédulával. Generációsan ugyanakkor idén kevés dolog változott. Marad vajon az ár/érték trófea is?

Hirdetés