Belépő szintű tabletet mutatott be a Honor

A Tablet X7 alapfunkciókra fókuszáló, költséghatékony megoldás, kifejezetten gyerekeknek szánt verzióban is.

Hirdetés

Úgy tűnik, meglehetősen beindult a táblagép-piac. A Xiaomi és a Lenovo csúcsmodellekkel készül, utóbbi gyártó az alsó középkategóriás M10-et is újragondolja egy 5G képes szettel, a Honor pedig egy abszolút belépő szintű eszközzel rukkolt elő, amely gyerekeknek szánt verzióban is elérhető egyedi funkciókkal és gyerekálló tokkal. A 8 hüvelykes táblagép 800 x 1200 pixel elbontású LCD panelje E-Book móddal kíméli a szemet, a homokfúvott texturájú fém ház mindössze 325 gramm és 8,5 milliméter vastag, úgyhogy olvasáshoz elég kényelmesnek tűnik.


[+]

A hardver sem predesztinálja sokkal komolyabb felhasználásra. A MediaTek Helio P22T mellett 3 GB rendszermemória áll rendelkezésre és szerény 32 GB belső tárhely, ami viszont microSD-vel 512 GB-ig bővíthető. Kamerából kettő jutott, 2 megapixeles fix fókuszos az előlapra és 5 megapixeles autofókuszos a hátlapra. Nem maradt le a 3,5 milliméteres jack, az üzemidőt pedig microUSB porton keresztül tölthető, 5100 mAh-s telep biztosítja.


[+]

A 802.11ac WiFi és az 5.1-es Bluetooth mindenképpen pluszpont ebben a kategóriában, a navigációt pedig a GPS, a GLONASS, a BeiDou és a Galileo rendszere támogatja. Az Android 10-re épülő Magic UI 4 felülettel futó táblagép elérhető LTE és WiFi only verzióban is, a gyerekeknek pedig tokkal együtt is meg lehet vásárolni. Kínában 899 jüan az WiFi-s alapmodell, ami nagyjából 44 ezer forintra jön ki, a 4G-képes variáns 54 ezer forintnak megfelelő jüanba kerül, a gyerekeknek pedig tokkal együtt is beszerezhető 999 jüanos áron (körülbelül 45 ezer pénz). A Honor Tablet X7 kicsit más kategória, mint az elődmodell, de az X6-hoz hasonlóan valószínűleg Európában is elérhető lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés