Gyerekkompatibilis kiadást kapott a Huawei MatePad T 10

A hardver változatlan, de a kialakítás a készülék és a kicsik védelmét szolgálja a vidám dizájn mellett.

A Huawei MediaPad T 10 Kids nem egy új eszköz, hanem az általunk is tesztelt MediaPad T 10 gyerekkompatibilis kiadása, ami technikailag egy masszív, vidám és egyébként egészségre nem káros (úgynevezett élelmiszeripari) szilikonból készült tokot jelent, ami azt jelenti, hogy ha a gyermek netán nekiáll a tableten nyammogni, nem lesz semmi baja. Mármint a gyereknek. A tokon azért látszani fog a törődés.


[+]

Az eszköz papíron egyébként nem feltétlenül bizalomgerjesztő, de a Kirin 710A szett és a 2 GB rendszermemória ellenére teljesen használhatónak bizonyult azért az összegért, amibe itthon kerül. A 9,7 hüvelykes, 800 x 1280 pixeles felbontású panel sem csúcskategória, de teljesen rendben volt és a gyerekek kapnak mellé egy kapacitív stylust, ami kicsit bumszlinak tűnik, de lehet vele rajzolgatni és színezni.

Az állványként is funkcionáló tokon kívül nyilván a szolgáltatások teszik valóban alkalmassá a készüléket arra, hogy a kicsik biztonságosan használhassák, töltés közben pedig opció, hogy egyáltalán ne lehessen használni, ezzel is motiválva a gyerekeket az egyéb, elektronikai eszközt nem igénylő elfoglaltságokra legalább annyi időre, míg az 5100 mAh-s akkuba 5 wattos teljesítménnyel belemászik az életerő. A Huawei MatePad T 10 Kisd először Indonéziában lesz elérhető, nagyjából 60 ezer forintnak megfelelő helyi pénzért LTE-képes változatban.

Előzmények

Hirdetés