Hirdetés

Táblagépet mutatott be a Honor

Egyelőre csak Kína kap a 12 hüvelykes kijelzővel szerelt androidos masinából.

Bővül az androidos táblagépek piaca, méghozzá a Honor Tablet 8-cal, aminek nevében a szám azt jelöli, hogy ez a tavalyi V7 tablet utódja. Hogy a V hova tűnt, ne kérdezze senki. A 12 hüvelykes kijelző 1200 x 2000 pixeles (195 ppi) IPS panel, melyet a 278,54 x 174,06 x 6,9 milliméteres házba szereltek, körülötte 7,2 milliméteres kávákkal. A maximális fényereje 350 nit, frissíteni meg 60 Hz-en tud, amivel nem szorongatja meg se a Samsung Tab S8-at, se a Xiaomi Pad 5-öt.


(forrás: Notebook Check)

Árban viszont alájuk kínál, a Snapdragon 680-nal szerelt Honor Tablet 8 ugyanis 1499 kínai jüanról indul, ami 86 ezer jó magyar forintnak felel meg. Tárhelyből fix a 128 GB a Honor táblagépében, de az operatív memória mérete választható, van 4 GB (1499 CNY, kb. 86 ezer HUF), van 6 GB (1799 CNY, kb. 103 ezer HUF), és van 8 GB RAM-mal szerelt változat is (1999 CNY, kb. 115 ezer HUF).

A kijelző megkapta a TÜV Rheinland tanúsítványát is. A kép alsó részén látható a külön megvásárolható billentyűzet.
A kijelző megkapta a TÜV Rheinland tanúsítványát is. A kép alsó részén látható a külön megvásárolható billentyűzet. (forrás: Notebook Check) [+]

Az akkumulátor 7250 milliamperórás a táblagépben, ehhez 22,5 wattos vezetékes töltés társul USB-C csatlakozón keresztül. A hátlapon és a kijelzőt ölelő keret hosszanti oldalán középen is egy-egy 5 megapixeles kamera található. A táblagép sötétkék, világos zöld és arany színekben érhető el, egyelőre csak Kínában és 279 jüanért, vagyis nagyjából 16 ezer forintért lehet hozzá venni mágneses billentyűzetet is.

A három elérhető szín.
A három elérhető szín. (forrás: Notebook Check)

Szoftveresen Android 12-re épülő Magic UI 6.1 a kínált, amiben több ablakos és osztott nézetes mód is van, összesen három alkalmazás futtatható egyszerre ablakban a táblagépen. Megújult a Smart desktop funkció is, amivel a Honor készülékek az asztali operációs rendszerekhez hasonló felhasználói felületet öltenek magukra. A kínai értékesítés a bejelentés után el is indult, arról egyelőre nincs hír, hogy globálisan tervezi-e az új táblagépet árulni a Honor.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés