Belépő szintű autós GPS a Mio-tól

Bár a CeBIT-en már minden látogató megcsodálhatta a Mio új, belépő szintű autós GPS-ét, a gyártó oldalára csak a napokban került fel a masina specifikációja.

Hirdetés

A gép operációs rendszere a Mio-tól megszokott módon Windows CE.net, abból is a 4.2-es. A flash memóriára előre feltelepített navigációs szoftver természetesen a MioMap, ami egy és ugyanaz, mint a hazai fejlesztésű iGO. A GPS vevő a méltán népszerű SiRF Star III-s chipsetet használja, a 3,5 hüvelyk átmérőjű érintőkijelző pedig QVGA felbontású.


Ismerős forma, ismerős szoftver

 

A multimédiás funkciók sajnos szinte teljesen hiányoznak a ketyeréből, holott a hardver valószínűleg elboldogulna még a filmek lejátszásával is, hiszen a Samsung processzor 400MHz-en ketyeg. Az egyetlen dolog, amire a gép a navigáción kívül alkalmas lehet, az a zenelejátszás, ám a lejátszó szoftver nem minden országban lesz előre feltelepítve.

Ami miatt előre borítékolhatnánk a gép sikerét, az az ajánlott fogyasztói ára: 250 USD, azaz körülbelül 45.000 Ft - itthon ennél valószínűleg ennél egy kicsit drágább lesz.  Ezért kapunk majd egy navigációra tökéletesen alkalmas kütyüt, navigációs szoftvert, valamint autós töltőt és tartót. A pontos hazai megjelenésről egyelőre nincs információnk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Mio

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés