Hirdetés

Így javít a Samsung a Galaxy Fold problémáin

Koreai források szerint fontos változásokkal kívánja a Samsung garantálni a piacra szánt, hajlítható kijelzős ketyere problémamentes használatát.

Nagy volt a verseny a Samsung és a Huawei között első hajlítható kijelzős termékük piacra dobásában (és akkor most a FlexPai-t önkényesen zárójelbe tettük, ami már rég kapható), ám a YouTube csatornáknak és influencereknek kiküldött Galaxy Fold példányok ezer sebből véreztek, ezért nem csak elhalasztották a bolti premiert, még a tesztpéldányokat is visszakérték.

Sőt: hiába kapta szét a kiadásra szánt szerkezetet az iFixit, megjegyezve a Fold sérülékeny mivoltát, az ExtremeTech szerint a Samsung ennek a cikknek a törlésére kérte meg a portált. A szétszerelős anyag egyébként többek között azt rótta fel problémaként, hogy a hajlító mechanizmus környékén túl nagy a rés, ami ugyan a kijelző problémamentes hajlítását kívánja biztosítani hosszútávon, ám por, szennyeződés és nedvesség sokkal könnyebben behatolhat a panel alá.

Koreai értesülések szerint a Samsung éppen ezt orvosolta részben a Fold dizájnjának javításakor: sokkal kisebb a rés a hajlítómechanizmuson. Problémát okozott a kijelző külső rétege is, amit sokan védőfóliának hittek, és a figyelmeztetés ellenére eltávolították, hazavágva az egész panelt. Egyfelől a megfelelő használatra sokkal határozottabb figyelmeztetéseket ad majd a csomagolás és a készülék maga, ez a réteg pedig az új változatban már a panel része, azaz nem lehet eltávolítani. A kitolt megjelenési dátumot várhatóan még májusban bejelenti a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung: I Fold

    Minőségbiztosítási okokból elhalasztja a Samsung a Galaxy Fold piacra kerülését, ami általánosságban azt jelzi, hogy még küzdenek a gyártók a hajlítható kijelzőkkel.

  • Nagy a baj a hajlítható Samsung Folddal

    Kiküldtek tesztelésre a legnagyobb nemzetközi lapoknak egy-egy példányt, ezek pedig sorra mennek tönkre.

Hirdetés