Azért óvatosan kell hajtogatni a Galaxy Foldot

A gyártó szerint a készüléknek legkevesebb 200 ezer nyitást kell elviselnie. Ez napi százzal öt évet jelent. A független tesztlabornak nem ennyi jött ki.

A Samsung szerint az újratervezett Galaxy Foldnak legalább öt évig problémamentesen kell működnie, ha naponta százszor nyitjuk ki. Ez vállalható tartósságnak tűnik, a  San Francisco-i SquareTrade viszont más eredményre jutott. A független, készülékbiztosításra szakosodott vállalatnak nyilvánvalóan nem áll érdekében a készülékek eredményeinek kozmetikázása, nem is egyezett a teszteredmény a gyártóéval.

A Samsung teszteljárásának szimulációja a SquareTrade-nél 18500 nyitás után pixelhibát mutatott, amit nemrég egy felhasználó (Brian Heater, TechCrounch) is jelzett. A Samsung jelenleg vizsgálja a működést egyelőre nem befolyásoló hiba okát. 40 ezer után látszólag megadta magát a kijelző, de kis pihenő után minden rendben folytatódott. A zsanérok 120 ezer nyitást bírtak, ezután valamivel gyengült a csUklóerő, ami a referenciaként emlegetett napi száz nyitással már csak három év aktív használatot jelent. Más baja viszont nem lett az eszköznek. A pixel hiba lényegesen aggasztóbb. 1,85 méteres magasságból saját tokjában leejteve viszont mindegy, hogy hogyan ér földet, teljesen használhatatlan lesz a készülék.

Azóta történt

Előzmények

  • Érdemes komolyan venni a Samsung tanácsait

    A Samsung pont ma nyomatékosította, hogyan érdemes bánni a Galaxy Folddal. Zack pedig nyilván semmibe vette.

  • Így vigyázz a Galaxy Foldra!

    A méregdrága, összehajtható tablet/telefon hibrid kényes eszköz, és a Samsungnak vannak tippjei, hogy érdemes vigyázni rá.

  • IFA 2019: Kezünkben a Galaxy Fold

    Az apróbb változtatások után végre a média is rátehette a kezét a Samsung első összehajtható kijelzős eszközére, amely ma startolt el Dél-Koreában, igaz: Európában még picit várni kell rá.

Hirdetés