Az S23 márciusban Galaxy AI-t, az S24 áprilisban kamerafrissítést kaphat

Lendületben a Samsung szoftverek: a régiről és az újról sem feledkezett meg a márka.

Míg hardveresen a két modellbe visszatérő Exynos, szoftveresen a One UI 6.1 felület és egy sor Galaxy AI funkció jelentette a Galaxy S24 család legfőbb újítását, de egyébként úgy általánosságban jól sikerült a friss széria, amely tarol a pénztáraknál. Ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne a szoftveren finomítani: a természetesre kalibrált kijelzőszíneket és képfeldolgozó algoritmust a kirobbanó színekhez szokott közönségből sokan kritizálták, és kijött egy olyan frissítés, amellyel a képernyő telítettségét magasabbra lehetett állítani, illetve amely több, apró változtatást eszközölt kameraoldalon.


Áprilisi frissítés finomíthatja tovább a Galaxy S24-ek kameráit, kiváltképp az S24 Ultra szettjét [+]

A nagyfelbontású mód világosabb ellenfényes fotókra váltott, a feliratok a zoomfelvételeken és a részletek a csúcsmodell ultrastabil módjában élesebbek lettek, az éjjeli és ételfotózás eltanult pár trükköt és úgy általánosságban történtek az expozíciót és a színeket érintő igazítások. Két hónappal az első nagy javítás után áprilisban érkezik a második: Ice Universe úgy tudja, hogy a következő nagy Galaxy S24 Ultra update a fehéregyensúlyra és a zoomkamerák minőségére fókuszál majd és egy gyermek üzemmódot is bevezet (a szülői felügyeletnek eddig is sok beállítása volt).


Egyelőre nem világos, hogy a Galaxy S22 Ultra kap-e Galaxy AI funkciókat, és ha igen, az összesből mennyit [+]

Még márciusban befuthat a One UI 6.1 a Galaxy S23 családra, és vele számos Galaxy AI funkció a Samsung generatív mesterséges intelligenciáját a tavalyi csúcskészülékeken demonstrálva, írja a SamMobile. Ezzel a kiadással a tavalyi elit táblagépek és hajlíthatók is számolnak, eddig viszont kérdőjelek voltak, hogy például az eggyel korábbi Galaxy S22 család a Galaxy AI-ból mennyit lát majd. Nos, a Samsung mobildivíziós vezére, TM Roh arra célzott a márka 55., éves befektetői konferenciáján, hogy a gyártó olyan hibrid AI fejlesztésén dolgozik, ahol a felhőalapú és a készülék hardverén végzett hardveres feladatok egyaránt szerepet kapnak, ez pedig a SamMobile értelmezése szerint megnyithatja az utat, hogy a korábbi Galaxyk is lássanak  valamennyit a Samsung-féle mesterséges intelligenciából. Persze ezek egyelőre találgatások, meg kell várni, hogy mit hoznak a frissítések.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés