Nem áll készen a kijelző alatti kameratechnológia

Legalábbis a Xiaomi szerint. A Nokia ettől függetlenül lehet, hogy bevállalja.

Az Oppo már tavaly demózta a teljes kijelzőfelület megvalósításának alternatívájaként a kijelzőbe integrált előlapi kamerát, noha kész termék azóta sem lett belőle. Nem véletlenül. Az Oppo is hangsúlyozta, hogy a technológia még hagy kívánni valót maga után a képminőség tekintetében, Lu Weibing, a Xiaomi alelnöke most azt is elmagyarázta, miért. Noha, prototípussal elvileg már ők is rendelkeznek egy ideje.

Az Oppo megoldása a kijelzőbe integrált szelfiegységre.
Az Oppo megoldása a kijelzőbe integrált szelfiegységre.

A kijelzők átlagos felbontása egyre nő, a magas pixelsűrűség miatt pedig nem jut elég fény a szenzorra, ami értelemszerűen nem szerencsés, a pixelsűrűség csökkentése a kamera körül pedig olyan éles kontrasztot jelentene a kijelző többi részéhez képest, hogy nem éri meg szórakozni vele. Weibing szerint a jelenlegi technológia lehetőségek mellett nincs módja a probléma hatékony megoldásának.

A Nokia viszont lehet, hogy bevállalja a kijelzőbe rejtett szelfikamerát. Egyrészt idén őszre tolták a Nokia 9.2 bemutatóját, másrészt a Nokia 9 PureView kevésbé sikeres pályafutása miatt komoly lépéskényszer nehezedik a gyártóra. Az év második felére tervezett bemutató viszont lehetőséget adhat egy versenyképes, minden szempontból aktuális készülék megalkotására, időközben pedig a kijelzőfelület maximalizálására is befuthat valami alternatív megoldás.

Előzmények

Hirdetés