Jól indítottak a Samsung órák, de van egy rossz hírünk

A SamMobile szerint az ötödik Galaxy Watch széria elhagyhatja a lünettát. A negyedik viszont nagyon jól fogy.

Hirdetés

A Counterpoint felmérései szerint az okosóra piac annak ellenére gyarapodott az első negyedévben, hogy a kütyüipart sem kerülték el a beszállítói nehézségek. Az Apple elsősége megingathatatlan, sőt: 14%-kal erősített a Watch az egy évvel korábbi számokhoz képest, de jóval határozottabb a Samsung előrelépése 43%-kal a második helyen.


(forrás: Counterpoint)

A Huawei megtartotta bronzérmes pozícióját különösebb fejlődés nélkül, míg mögötte a Xiaomi ugrott egy nagyot 69%-kal több órát leszállítva, mint 2021 elején. Az ötödik helyen a Garmin végzett, viszont órái jóval magasabb átlagára miatt sikerült a bevételi lista harmadik helyét elcsípnie.

A Galaxy Watch4 Classic a megszokott tekerentyűvel [+]

Nem minden mai hír előnyös a Galaxy Watch sorozat szemszögéből: a SamMobile szerint lehetséges, hogy az ötödik széria lespórolja az ikonikus lünettát, vagyis az óralap szélén elhelyezett, roppant hasznos tekerentyűt. A sima Watch4 egyébként így tett, és helyette virtuálisat használt, de a Classic megtartotta, és azért a mozgatható megoldás az igazi. Viszont lehet, hogy Watch 5 Pro extra akkumulátoros helyigénye miatt kénytelen lesz beáldozni a lünettát – ez persze egyelőre csak pletyka.

Előzmények

Hirdetés