MWC 2021: távolból mér testhőmérsékletet a litván gyerekóra

A Gudruits gyereknek szánt okosórákat mutogatott, ilyesmiből van bőven a piacon, de a litván cég kicsit másképp állt neki a feladatnak.

Gyerekeknek szánt okosórákat már mi is teszteltünk korábban, rengeteg különféle megoldás létezik 3G-vel, videokamerával és egyéb funkciókkal, tehát nehéz volt a témában újat mutatni. A litván Gudruits sem változtatja meg gyökeresen a kategória szabályait, de a jelenlegi Super G modelljük mellett már készül az utód is, amiben már nem csak pulzust, hanem testhőmérsékletet is ellenőrizhet távolból a szülő.


[+]

A Gudruits óráiban ugyanakkor az a szimpatikus, hogy nem okvetlenül akarnak a gyerekre játékos, vagy kislányos külsejű masinát ránézni, persze létezik a termék rózsaszín változatban, de a formavilág inkább egy Apple Watch minimalizmusát követi, mintsem az édibédi vonalon mozog. A funkcionalitás direkt szűkreszabott, névjegyzék (25 szám engedélyezett, ami a bejövő hívások kapcsán is szűrő), üzenetkezelés (hang alapú küldés-fogadás) és lépésszámláló van a listán, minden más a szülői telefon megfelelő szoftveréből állítható.


[+]

A nyomkövetést a GPS modul mellett WiFi és cellainformáció is segíti, hogy a megfelelő környezetben a lehető legpontosabb legyen a lokalizáció. A termékben nincs alapból SIM (nano verziót fogad), de bizonyos piacokon (balti államok) szolgáltatói konstrukcióban is elérhető a termék, amely egyébként 139 eurót kóstál, noha most épp 30 euróval kedvezőbb árfekvésű az MWC miatt.

Hirdetés