Az Apple Watch a legpontosabb pulzusmérésben

Hirdetés

Az Apple Watch első és második generációja a legnépszerűbb az okosórák körében, persze a vannak jóval olcsóbb aktivitáskövetők pulzusszám mérővel, Mi pár napja próbáltunk ki egy ilyet. Azt persze nehéz megállapítani teszt közben, hogy a pulzusmérés vagy akár az alvásciklus követése mennyire akkurátus, a Cleveland Clinic viszont komolyan ráment a témára, és ötven önkéntes felhasználót kötött EKG-ra az orvosi pontosságú mérés érdekében, és a karjukra csatolta a meg nem nevezett verziójú Apple Watchot, a a FitBit Charge HR-t, a Mio Alphát, a Basis Peaket és egy mellpántos pulzusmérőt. Jegyezzük meg, igen szűkös ez a lista, a szintén népszerű Gear S2 például nem volt kéznél, sem egy mellpánttal kiegészített Polar.

Apple Watch Sport
Az aktivitásmérők között elég pontos az Apple Watch, bár pulzusmérésben a mellpántok verhetetlenek  [+]

A vizsgálatok során a szív fölé erősített mellpánt bizonyult a legpontosabbnak, 99%-ban megfelelve az EKG értékeinek, míg a karra csatolható kütyük közül az Apple Watch lett a legmegbízhatóbb, 90%-os pontossággal. A többi 80-90% között teljesített. Amint nőtt a testmozgás intenzitása, úgy kezdett az összes versenyző pontossága csökkenni, néhány pedig egyáltalán nem szállított megbízható eredményeket. Ennek az okáról Dr. Gordon Blackburn, a Clevland Clinic egyik kutatóorvosa beszélt. „A csuklóra erősített eszközök a véráramlást monitorozzák, ezért fontos a szoros kapcsolat a bőr és a szenzorok között. Egy intenzív edzésben lévő felhasználó karján sokkal inkább pattognak ezek az eszközök, így fennáll a kapcsolat elveszítésének az esélye.” Bár a Watch bizonyult a legakkurátusabbnak a könnyedebb és intenzívebb teszteket figyelembe véve, jól látszik, hogy akinek fontos a pontos visszajelzés, még mindig jobban jár egy mellpántos ketyerével.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Gear S2 - egy gyűrű mind felett

    Öt perc használat és kiderül: a kijelzőt körbevevő lünettájával jó irányba mozdította el a Samsung az okosóra piacot. Vajon a Tizen OS és persze a hozzá kapcsolódó fejlesztői közösség is felnő a feladathoz?

  • Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra

    Lehetséges, hogy az Apple tudta kihozni a legtöbbet az olyan termékkategóriából, aminek kérdéses, hogy mekkora a vásárlóközönsége. Drágán mérik a precizitást.

  • Apple Blog: FitBit Charge HR teszt

    A FitBit Charge után annak pulzusszám mérővel felvértezett változatát is kipróbáltuk. Vajon az apró extra megéri a pár ezer forintos felárat?

  • Polar V800 - a triatlon-specialista

    Profi óra profiknak. Végig bír egy ironman versenyt, de hobbifutók is imádni fogják, a V800-ban benne van minden, amit a Polar tud. És az nem kevés.

Hirdetés