Az Android One is érdekli a Xiaomit

Hirdetés

Megállíthatatlannak tűnik a Xiaomi térnyerése: a négy éve alapított kínai gyártó nemrég egy nap erejéig a világ harmadik legnagyobb gyártójává lépett elő, mielőtt a Motorola felvásárlásával a Lenovo elhappolta előle a bronzérmes helyezést. A fiatal cég lendületét figyelembe alighem csak átmenetileg csúszott le a dobogóról: az Ázsiában rendkívül népszerű Xiaomi más kontinensekre is betört, nálunk például már kapható legújabb csúcsmodelljük, az Mi-4 is.

Hugo Barra tavaly csatlakozott a Xiaomihoz – a Google-t hagyta ott
Hugo Barra tavaly csatlakozott a Xiaomihoz – a Google-t hagyta ott (forrás: Gopego)

A Xiaomi már remek csúcskészülékeket gyárt, igazán az olcsóbb készülékekkel sikerült letenni névjegyüket, ugyanis a megszokottnál erősebb hardver pakolnak alsóbb kategóriás készülékeikbe, remek rendszersebességet biztosítva. Éppen ezért aligha meglepő, hogy a kínai gyártó részese akar lenni a Google által felügyelt, Indiában útjára indított Android One projectnek, amely a legolcsóbb szegmensben kíván decens készülékeket az asztalra tenni. Erről maga Hugo Barra, a Xiaomi alelnöke beszélt egy interjúban, kiemelve, hogy szerintük csak idő kérdése, és ők is csatlakoznak a projecthez. A kulcsszó az interjúban a 4G volt, szeretnék ugyanis a ma elérhető leggyorsabb adatátvitelt a legolcsóbb kategóriába is elvinni, erre lehet alkalmas mondjuk a Snapdragon 210-es rendszerchip. Barra azt is elmondta, hogy készülékeik lollipopos frissítése kiemelkedő fontossággal bír a cégen belül, és igyekeznek szoftvereik Android 5.0-ás változatát minél előbb elérhetővé tenni.

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Mi 4 - MInőségi irány

    Szinte még forró, olyan friss újdonság futott be hozzánk. A Xiaomi új csúcsmodellje egyértelműen jelzi, hogy komolyan kell venni a kínai gyártókat.

  • Xiaomi Redmi 1s - pirospacsi

    Azt mondják, hogy a Xiaomi a kínai Apple. Azért ez persze nincs így, de a MIUI rendszer valóban igen kezes, miközben a Redmi 1s ára még kötelező terhek megfizetése után is versenyképes.

  • Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak

    Igazi csemege került a szerkesztőségbe. A kínai Xiaomi csúcstelefonja, a MI-3 nem mindennapi teljesítményt nyújt és persze mi leginkább csak álmodozhatunk róla.

Hirdetés