2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

Bemutatkozott a Xiaomi Mi-4

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: Tech In Asia

A korábbi évekkel ellentétben már a nyár közepén lerántották a leplet a Xiaomi új csúcsmodelljéről, amely komoly designváltozáson esett át.

Hirdetés

A kínai Xiaomi a Mi sorozatnevű készülékeiről, illetve a MIUI névre hallgató, remekül optimalizált szoftveres felületéről vált ismertté, és a cég az elmúlt években olyan mértékben tudta növelni eladásait, hogy a fényes jövőkép ismeretében még Hugo Barrát is sikerült elcsábítaniuk a Google-tól, aki a Xiaomi nemzetközi csapatának vezetője lett. Az előző csúcskészülékeket eddig vagy a nyár végén, vagy az ősz elején jelentették be, a Xiaomi ugyanis kivárta, hogy az év második felének csúcshardverei piacra kerüljenek, így az Mi-2 a Qualcomm Snapdragon S4 Pro, az Mi-3 pedig a Snapdragon 800, illetve a NVIDIA Tegra 4 chipsettel startolt el.

Idén azonban változott a helyet, a Xiaomi nem várta meg a Snapdragon 805 és a Tegra K1 SoC-k széles körű elterjedését, ehelyett az év első felének csúcshardverét, a Snapdragon 801-et mellékelte új készülékébe. Az 5 hüvelykes képernyő felbontását (Full HD) és a Xiaomi programozóit ismerve azonban aligha lesz okunk csalódásra, a 2,5 gigaherzes chipset, a 3 gigabájt rendszermemória, az Adreno 330-as GPU, valamint a MIUI szoftveres felület V6-os verziója garancia a remek sebességre.

Rendkívül vékony az Mi-4 oldalkerete

Az IPS típusú megjelenítő One Glass Solution technológiájú üveglapot kapott, amely egyesíti a védőüveget és az érintésérzékelő felületet, vékonyabb elemet eredményezve, de rendkívül vékony lett a megjelenítő oldalkerete is. A hátlapra 13 megapixeles, Sony IMX214 típusú szenzor került F/1,8 rekeszértékű lencsével, az előlapra 8 megapixeles. A készülék energiaellátását 3080 milliamperórás akkumulátor biztosítja.

Fémből készült a Xiaomi Mi-4 oldaleleme

Az Mi-4 leglátványosabb újdonsága a fémházas kivitel, amivel nem csak a sebesség, hanem a küllem is a prémium életérzést kívánja sugározni. Az oldalainál finoman csiszolt, rozsdamentes acél középelem tarja egyben a készülék alkatrészeit, a kijelzőt, valamint az akkumulátort. Arról egyelőre nincs információnk, hogy a hátlap is fémből lesz-e, a Xiaomi mindenesetre bemutatott több textúrázott hátlapot is, így a hagyományos, matt kivitelűek mellett márvány- és famintázatúakat is.

Famintás hátlappal is elérhető lesz a Xiaomi Mi-4

Az Mi-4 16 illetve 64 gigabájtos belső tárhellyel fog érkezni, 320, illetve 400 dolláros áron, és az egyelőre Kínában piacra kerülő készüléknek több változata is lesz a mobilhálózat típusa szerint. A 3G-s megoldás már ebben a hónapban megvásárolható lesz, a 4G-s viszont szeptemberben startolhat el. Ennek kapcsán azonban a Xiaomi sajtótájékoztatója szolgált egy rossz hírrel is: az Mi-4 egyelőre csak TD-LTE szabványú 4G modemmel került piacra, amely nem kompatibilis az európai és amerikai LTE hálózatokkal. Arról nincs információnk, hogy a készék a nemzetközi piacon is forgalmazásra kerül-e, az elterjedtebb FDD-LTE szabványt használva.

Olcsó és vízálló a Xiaomi Mi Band

Nem az Mi-4 volt az egyetlen termék, amit a Xiaomi ma bemutatott, piacra dobnak ugyanis egy mindössze 13 dolláros fitnesz karperecet is, Mi Band néven, amely monitorozza edzéseinket és alvásritmusunkat. A készülék ébresztőfunkcióval is bír, és a segítségével fel lehet oldani az Mi-4-et, ennek módjáról azonban nem sok minden derült ki. A Xiaomi Mi Band vízálló kivitelben és több színvariációban érkezik.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • 10 millió Mi-3-at szállított le a Xiaomi

 • Xiaomi Redmi 1s - pirospacsi

  Azt mondják, hogy a Xiaomi a kínai Apple. Azért ez persze nincs így, de a MIUI rendszer valóban igen kezes, miközben a Redmi 1s ára még kötelező terhek megfizetése után is versenyképes.

 • Xiaomi Hongmi - vörös rizs

  A Xiaomi csúcsmodellje után a középkategóriába szánt Hongmi is látogatást tett nálunk. Vajon az olcsóbbik modell is olyan vonzó, mint a MI-3?

 • Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak

  Igazi csemege került a szerkesztőségbe. A kínai Xiaomi csúcstelefonja, a MI-3 nem mindennapi teljesítményt nyújt és persze mi leginkább csak álmodozhatunk róla.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.