Hirdetés

Káosz és kameraáradat uralkodik a Mate 30 Pro belsejében

Az aktuális Huawei csúcskészülék se kerülhette el, hogy benézzenek fém/üveg házába, ahol L alak helyett baltaformájú alaplapra lehet bukkanni.

A videózásra fókuszáló Mate 30 család nyugati sorsa még nem dőlt el, Kínában viszont eleve nincs jelen a Google, és ott a röviddel a piacra kerülés után már egymillió darab elkelt a sorozatból. Az újdonságok listáját a Kirin 990 és Kirin 990 5G SoC, a Pro variáció esetében pedig a 4500 mAh-sra nőtt telep és az 1/1,54"-esre, illetve 40 megapixelesre nőtt, ultraszéles kameramodul jelenti.


[+]

Ez utóbbi videózásra szabott Cine lencsét kapott f/1,8-as rekeszértékkel és 18 milliméteres fókusztávolsággal, fotózáskor pedig a pixel binning feldolgozás hoz össze remek dinamikájú eredményeket, 10 megapixelen.

Sok kábel és csatlakozás található a Mate 30 Pro belsejében
Sok kábel és csatlakozás található a Mate 30 Pro belsejében (forrás: Xyzone) [+]

Új szereplő a Mate 20 Próhoz képest a negyedik, ToF típusú kamera a körgyűrűvel körbevett részen, és ez az Xyzone képei és szétszerelős videója alapján is megváltoztatta némileg a komponensek belső elrendezését.


(forrás: Xyzone) [+]

Már a gondosan összeragasztott, IP68-as védelemre vizsgáztatott fém/üvegház megnyitásakor is érdemes óvatosnak lenni (persze a dolog mindjárt garanciavesztéssel jár), és utána is rengeteg a kábel és apró csatlakozás, amelyekkel pláne megfontoltan kell bánni.

A fejszeformájú alaplap
A fejszeformájú alaplap (forrás: Xyzone) [+]

A kamerák tekintélyes részt foglalnak el a hátlapon, de a kiemelőszalagokkal megtámogatott, 4500 mAh-s telep sem apró. Ezzel szemben vékonyka, L-alakú baltaformájú lapkán kapott helyet a Kirin 990 SoC és a többi alaplapi elem, így fért el minden más a méretes házban.


(forrás: Xyzone) [+]

Az előlapi 3D kamera is több részből áll, és szerencsére a kijelző megbontása nélkül cserélhető minden eleme. Tény, hogy az iPhone 11 Pro Max belseje letisztultabb és modulárisabb, ugyanakkor megfelelő csavarkészlettel a legtöbb komponens a Mate 30 Pro esetében is rendben cserélhető. Az Xyzon teljes motorháztető alatti videója itt tekinthető meg:

Azóta történt

  • 5G a kulcsszó a Huawei-nél is

    Elérhető Kínában a Mate 30 család 5G-s változata és előrendelhető a Mate X, aminek Kirin 990-es variánsa jövőre érkezik.

Előzmények

Hirdetés