Hirdetés

Apple blog: BUILT City Collection táskák és kiegészítők

Korábban már foglalkoztunk a BUILT nevű gyártó különféle notebookokhoz való táskáival és kiegészítőivel, melyek közös vonása a kiváló minőség és a kissé bohókás külső. Korábbi termékeik ugyanis szinte kivétel nélkül vízálló neoprém anyagból készültek, melyeket ráadásul színes mintákkal tettek egyedivé és feltűnővé. Ezzel nincs is probléma, de a tél közeledtével valószínűleg több BUILT tulajdonos vette észre, hogy a nyári pólókon jól mutató táskák a téli szövetkabáttal nem feltétlenül kompatibilisek. Szinte biztos vagyok benne, hogy ez lehetett a kiindulási pont a BUILT tervezőinél is, akiknek a City Collection szériája pár hónapja érkezett meg a StarKing üzleteibe.

A kollekció gyakorlatilag két unisex notebook táskából, két női táskából, egy apró iPad oldaltáskából, valamint három sleeve-ből áll. Az elnevezések szerencsére elég beszédesek, úgyhogy nem kell nehezen értelmezhető fantázianeveket memorizálnunk. A legdrágább cucc a nagyjából 20 000 forintos Laptop Bag, mely egy legfeljebb 15 (gyakorlatban 16) hüvelykes notebook hurcolására használható, fekete színű táska. Viaszos vászonhoz hasonló anyagból készült (angol neve coated poly canvas), mely könnyű, jól tartja az alakját, kellemes a tapintása és vízálló. Ez utóbbi tényező mindig is a BUILT egyik védjegye volt, ennek köszönhetően ennél a táskánál a zipzárak sem engedik át a nedvességet. Belül több rekeszt találunk, egyet a számítógépnek, meg pár apróbbat papíroknak és mindennek, ami kellhet. Külsőre nagyon hasonló a valamivel olcsóbb (16 000 forint) Slim Laptop Bag, mely elsősorban belső kialakításában különbözik bátyjától; csak egy tér van, ide kell mindent bepakolni, azaz ebbe a táskába nem lehet csak úgy beledobni a notebookot, mindenképp kell hozzá egy sleeve. Két extra zseb azért került rá, az elülsőt zipzár, a hátsót tépőzár védi, ami egyben azt is jelenti, hogy az nem vízálló. A fekete mellett fehérben is elérhető, mely kétségtelenül jól néz ki, de reálisan nézve kijelenthető, hogy csak a hölgyeknek áll igazán jól.


Laptop Bag

Szintén a szebbik nem számára készült az Essential Work Tote nevű táska, mely hatalmasra sikerült, nyilván azért, hogy minden holmi beleférjen. Pontos mérete 45 x 49,5 x 12 centiméter, szóval egy kisebb utazótáskával felér, pedig ezt szintén kézben és vállon lehet vinni. Belül sok kisebb-nagyobb zsebbel találkozhatunk, pluszban van egy idétlen kialakítású tolltartó is, melybe csak olyan írószert lehet belerakni, aminek van kis csíptetője, ugyanis a tároló alul lyukas. Szintén problémás lehet, hogy nem zipzárral, hanem csattal záródik, azaz a vízállóságnak itt lőttek, hiába készült ez is a speciális vászonból. Fekete és bordó színekben elérhető, a fehérért rajongó hölgyek tehát kénytelenek lesznek a konszolidáltabb méretű Everyday Shoppert választani, mely egy tipikus vállra, hónalj alá vehető női táska. Ezt nem kaptuk meg tesztelésre, úgyhogy sajnos nem tudok róla nyilatkozni.


Essential Work Tote és Everyday Shopper

Sleeve-ekből kettő jutott el hozzánk a háromból, ami nem gond, hiszen a két Laptop Sleeve között csupán annyi a különbség, hogy az egyik 16, a másik 13 hüvelykes számítógépekhez való. A nagyobb modell csak feketében, a kisebbik amellett fehérben és bíborban is elérhető, belül puha, plüsshöz hasonló anyaggal vannak borítva, kívülről vízállóak. Méretben lejjebb haladva az Universal Sleeve-hez jutunk, melybe 10 hüvelykes táblagépek férnek, többek között az összes iPad. Kialakítása pont olyan, mint a számítógépek megóvására megalkotott testvéreiké. A termékcsalád utolsó tagja az iPad Sling, mely annyiban különbözik a sleeve-ektől, hogy van pántja és vállon is lehet hordozni.


13-as notebookhoz és iPadhez való sleeve

A BUILT City Collectionje jó benyomást gyakorolt rám. Nem mondhatom, hogy mindegyik táska hibátlan, hiszen a vízálló anyag mellett történő zipzár elhagyás a női táskánál elég nehezen megbocsátható, ahogy az is nehezen érthető, hogy a vékony laptoptáska belső kialakítása miért nem óvja jobban a notebookot, miért csak külön sleeve-vel használható érdemben. Ugyanakkor dicséretes a véleményem szerint nagyon korrekt dizájn, a könnyű de ellenáló vászon használata, plusz a nagy notebook táskánál nem elhanyagolható tényező a jól átgondolt belső kialakítás sem. Nem olcsók a termékek, de nem is tartoznak a legdrágábbak közé, úgyhogy vásárláskor érdemes rájuk is gondolni.

Bocha

Azóta történt

Előzmények