Hirdetés

Apple blog: Targent Pearlbox bemutató

Az Apple termékek kiegészítőinél lassan már egyáltalán nem is csodálkozunk azon, ha egy-egy fejhallgatóért, zeneállványért vagy dokkolóért a magyar minimálbéreknek megfelelő összegeket kérnek el a gyártók. A StarKing kínálatában persze vannak elérhető árú, de kellemes minőségű tartozékok is, ám úgy döntöttünk, hogy kérünk egy igazi különlegességet, egy olyan divathangszórót, mely nem mondjuk, hogy minden háztartás elengedhetetlen tartozéka, de egyedinek mindenképp nagyon egyedi.

A Tangent Pearlbox-ról van szó, melynek leírásából megtudtuk, hogy Jean-Yves Le Porcher designer tervezte a céggel közösen. Az úriemberről megpróbáltunk megtudni többet is, de honlapját nézve csak arról bizonyosodhattunk meg, hogy francia, valamint hogy jól kinéző, ám nem különösebben extravagáns dolgokat készít. Ezt tessék úgy érteni, hogy ha nagyon összeszednénk magunkat, talán még mi is tudnánk készíteni egy olyan kiegészítőt, mint amiről ez a bemutató szól. A Pearlbox ugyanis szép, de semmi különöset nem nyújt: adott egy 18 x 18 x 11 centiméteres doboz, melynek szélei le vannak kerekítve, csillogó fekete színű festékkel van lefújva és ki lehet nyitni. Alul négy darab gumiból készült lábacskát találunk, meg egy pár centiméter átmérőjű reflexnyílást, valahol ugyanis ki kell jönnie a 2 x 10 W teljesítményű hangszórók mélyeinek. A tartozékok között szerepel egy nem túl jó minőségű, de használható távirányító is.

Ha kinyitjuk a cuccot, piros színű bársonnyal találkozhatunk mindkét oldalon. Az alsó résznél ez a 3 hüvelykes hangszórót fedi el, felül pedig ívesen terül el az anyag, helyet adva az Apple Dock Connectornak, melybe iPhone-t vagy iPodot is bele lehet rakni. A készüléket csak maga a csatlakozó fogja, ami nem a stabilitás csúcsa, plusz eleve elég gyenge kialakításról van szó, a mi iPodunk alig volt hajlandó belemenni. Sebaj, a doboz hátulján a Kensington zár és az áramot biztosító csatlakozó mellett egy 3,5 milliméteres jack-bemenet is található, a mellékelt kábelnek köszönhetően tehát bármit meg tudunk szólaltani a cuccon. A gond csak az, hogy a kiegészítő nem szól úgy, ahogy egy 39 000 forintos végfelhasználói áron futó terméktől elvárnánk. Félreértés ne essék, nem rossz, ha fele ennyibe kerülne, akkor megemelnénk a kalapunkat, de ebben az árban azért sokkal jobb megoldásokat is kapni. A Tangent termékét tehát csak azoknak tudjuk ajánlani, akiknek sok pénzük van, nincs nagy igényük a hangzással kapcsolatban, az egyedi design pedig bejön nekik. Utóbbiak egyébként lehet, hogy sokan vannak, mert létezik sokkal visszafogottabb (fehér/szürke) árnyalatban is.

Bocha

Azóta történt

Előzmények