Hirdetés

Apple blog: AR.Drone bajnokság július 30-án

A Parrot AR.Drone nevű iOS alapú eszközökről irányítható helikopteréről sok dolgot el lehet mondani, de abban mindenképp megegyezhetünk, hogy hibái ellenére is az egyik legszórakoztatóbb dolog, amivel az elmúlt időszakban találkoztunk. Nem csoda hát, hogy a StarKingnek eszébe jutott szervezni egy oktatással egybekötött versenyt, melynek időpontját és helyszínét már most érdemes felírni: 2011. július 30., Budapest, Aréna Pláza.

A bajnokság keretein belül lesz ingyenes oktatás, ahol bárki kipróbálhatja a repülő játékszert, miközben a gép irányításában tapasztalt oktatók segítenek majd, hogy az élmény a lehető legnagyobb legyen. Akik megtanulták irányítani a quadrokoptert, kapnak egy fényképes pilótaigazolványt, melyet augusztus első két hetében 10 000 forint kedvezményre válthatnak, ha a StarKing Arena Plaza üzletben vásárolnak iPad 2-t, iPod touch-ot vagy AR.Drone-t.

A röpködés 10:30-kor kezdődik és egészen estig tart, maga a verseny pedig 15:30-kor veszi kezdetét; ekkor a reflektorfény azokra kerül, akik rendelkeznek AR.Drone-nal és szeretnének nyerni egy iPadet vagy egy iPod touch-ot. A bajnokságban ugyanis az előzetesen regisztrált játékosok egymás ellen harcolhatnak virtuális rakéták segítségével, a nyertes egy táblagéppel, a második helyezett egy zenelejátszóval gazdagodik. A játékban való részvételhez a regisztrácon túl le kell tölteni az AR.FlyingAce alkalmazást, plusz ajánlott frissíteni a szerkezet firmware-ét is.

Reményeink szerint mi is ott leszünk a bajnokságon, ha pedig hónap végéig sikerült találnunk valakit, akitől kapunk kölcsön egy AR.Drone-t, akkor a versenybe is beszállunk.

Azóta történt

Előzmények