Hirdetés

Apple blog: Philips Fidelio DS1100

A Philips-ről lassan kijelenthetjük, hogy az egyik kedvenc gyártónk. Itthon leginkább a televíziókról és takarítógépekről, netán házimozival kapcsolatos eszközökről és MP3-lejátszókról ismerhetjük a holland vállalatot, pedig ennél jóval több terméket gyártanak, ráadásul nem is rossz minőségben és nagyon stílusosan. Az elképesztő üzemidővel rendelkező Philips Xenium mobiltelefonok után most négy darab iOS-alapú eszközökhöz (jellemzően iPhone-hoz és iPod touch-hoz) való asztali kihangosítót/dokkolót kaptunk a StarKingtől, melyekből most a legkisebb, DS1100 kódnevű modellt mutatjuk be.

A dizájn nekem személy szerint nagyon tetszett, de a szerkesztőséget megosztotta. Bog szerint egy vízforraló aljához hasonlít, dr. Kind szerint az Apple épülő székházára hajaz, én inkább úgy jellemezném, hogy egy visszafogott színvilágú, köralakú kihangosító. Az biztos, hogy a minőség nem egységes, a rugós kilakítású dock connector (melybe felépítéséből adódóan gyönyörűen belemegy egy vastag iPhone 3G és egy vékony iPod touch 4G is) és a körülötte lévő, szálcsiszolt felületű fémből lévő vezérlőpanel nagyon klassz, az oldalt körbefutó műanyag illesztése viszont elég gyenge. Extra vizuális funkció, hogy a cucc aljában elhelyeztek pár narancssárga színű ledet, melyeket ki-be lehet kapcsolni. Az összhatás olyan, mint a neon a gyorsulós-autóversenyes filmekben látható kocsik alján, de a minőség itt is kifogásolható, a fénykör ugyanis nem egységes, elég jól látszik, hogy hol vannak elhelyezve a világítótestek. Persze sokaknak ez fel sem tűnik, de a mi véleményünk az, hogy ha már csináltak ilyet, egy nagyon picit jobban is megoldhatták volna.

Amit viszont tökéletesen megoldottak, az a kör "elején" (tehát azon az oldalon, amerre a dokkolt készülék kijelzője néz) lévő digitális óra, mely napfényben is jól látható, de éjjel, sötétben kifejezetten halvány (azaz nem zavaró erősségű) ledekből áll. Az időt a dokkolt iOS-alapú eszközből veszi ki, a kijelzésnél lehet állítani, hogy 12 vagy 24 órás formátumot akarunk-e, plusz a fényerő is szabályozható, három lépcsőben. Hátul mindössze két csatlakozó kapott helyet, az egyik a hálózati tápegység helye, a másik pedig egy USB-kimenet, melyre akár az androidos telefonunkat is ráköthetjük, ha tölteni akarjuk. Nagyon hasznos, hogy egy dokkolón ilyen is van.

A hang a 4 Watt teljesítményű hangszórón jön ki, a cucc méretéhez (171 x 67 milliméter) és tömegéhez (1030 gramm) képes nagyon is jó minőségben. Vannak mélyek, magasak, plusz a középtartománnyal sincs gond, ennél jóval gyengébben szóló, de drágább kiegészítőket is volt már alkalmunk tesztelni. Extra szolgáltatás a Fidelio nevű iOS-szoftver, melyet a csatlakoztatott készülékre egyből akar telepíteni a dokkoló. Három képernyője van, az egyik egy időjárás előrejelzővel egybekötött óra, a másik a beállítások (ahol variálhatunk a kinézeten, a megosztási és Bluetooth tulajdonságokon és pár apróságon), a harmadik pedig egy zenelejátszó képernyő. Utóbbi annyival több, mint az iKészülék beépített alkalmazása, hogy Twitteren/Facebookon meg tudja osztani, hogy milyen zenét hallgatunk, de például ID3-tagek szerint nem tud szűrni a számok között, csak az iTunes-ban létrehozott lejátszási listákat kezeli. Szóval alapvetően nem sokra jó, de maga a cucc 20 000 forintos végfelhasználói áráért a saját kategóriában kifejezetten kellemes ajánlat. Mi kedveltük.

Bocha

Azóta történt

Előzmények