Hirdetés

Apple blog: Philips Fidelio DS3500 bemutató

StarKing jóvoltából egy újabb Philips hangszórót volt alkalmunk bemutatni, mely a mostani kvartett utolsó darabja, úgyhogy egy időre most el kell búcsúznunk a patinás holland gyártó termékeitől. A Fidelio DS3500 elnevezésű modellben egyesül a három kistestvér szinte minden előnye, ráadásul a felár kifizetéséért némi pluszt is kapunk: a DS3020-hoz és 7510-hez hasonlóan ez az eszköz is képes négy ceruzaelemmel működni, a 3020-tól megörökölte a Fidelio iOS-re készült szoftverét és az abban lévő hangszínszabályzót (nem mintha az iOS-ben alapból nem lenne ilyen) , valamint a 7510-ből megkapta a basszuskiemelést. Újdonságnak számít viszont a Bluetooth adatátvitel képessége, amivel telefonunkról streamelhetjük a zenéinket a kütyüre.


Fidelio3500: az egyik legkényelmesebb babzsák egy iPad számára

Magát a hangszórót a már megszokott, jó minőségű műanyag burkolat és szövet védi; a mélyedésben egy szemre és tapintásra is kellemes szálcsiszolt fém panelből emelkedik ki a dokkolófej. Közvetlenül mögötte található egy átlátszó műanyagból készült és gumival megtoldott támaszték, ami kifejezetten hasznos, ugyanis a Philips, mint ahogy az az eszköz kialakításából is érezni, első sorban az iPhone-nál és iPodnál jóval testesebb iPadnek szánta a DS3500-at. Mindez alatt találhatók a kezelőgombok, melyek szintén jobbféle műanyagból készültek: az alap ki/be kapcsoló és hangerőszabályozó gombok mellett itt tudjuk aktiválni a Bluetooth adatátvitelt is. A hátán, jobb alul tudjuk a hálózathoz csatlakoztatni, e mellett található egy szintén az eszközt energiával ellátó funkciót betöltő microUSB port, harmadikként pedig egy 3,5 milliméteres jack bemenet is befigyel, aminek segítségével szinte bármely eszközről hallgathatunk zenét a cuccról. Az elemek a babzsák alján található panel mögé helyezhetők be.


Az átlátszó műanyagdarab elegendő támaszt nyújt ahhoz, hogy iPadünk ne érjen hozzá a hangfalhoz

A DS3500 10 Watt teljesítményű hangszórói képesek akár egy közepes szobát megtölteni hangokkal úgy, hogy még a szomszéd is élvezheti egy szeletét. Sajnálatos módon a szerkesztőségben többen is alátámasztották, hogy közel sem ez szól a legjobban. Kellőképpen erős hangzásvilággal rendelkezik ugyan, ám a középső két tesója sokkal teltebb hangokra képes. A dinamikus basszuskiemelés kevésbé operál olyan jól, mint a 7510 esetében, ráadásul az ezt a funkciót nélkülöző 3020 is érezhetően erősebb mélyekkel ajándékoz meg minket. Félreértés ne essék, maga az eszköz jól szól, de úgy tűnik, hogy a két középső gyerek többet kapott a tehetségből.


Más Apple mobileszközökkel is képes kommunikálni a DS3500

A valamivel gyengébb hangzásvilág mellett pro érvekként szóljanak az olyan extrák, mint a dinamikus basszuskiemelés, a kényelmi szempontból esszenciális Bluetooth adatátvitel, valamint az, hogy a többivel ellentétben ebben az eszközben stabilan meg tud állni iPadünk. A termék végfelhasználói ára 35 000 forint, ami a tudáshoz és kialakításhoz képest kifejezetten kellemesnek mondható. A mostani Philips kvartettel tehát nagyon elégedettek voltunk, sokkal többet nyújtanak, mint a rengeteg esetben nagyságrendekkel drágább dizájnhangszórók, mindezt pedig úgy teszik, hogy a külsejükre sem lehet panasz.

T. Gavroche

Azóta történt

Előzmények