Hirdetés

Apple blog: Philips Fidelio DS3020 és DS7510 bemutató

A Philips azon kevés gyártók közé tartozik, aminek termékeivel rendszeresen elégedettek vagyunk. A maga kategóriáján belül a Fidelio DS1100 egy szerfelett kellemes jelenségnek számít, s bár az eggyel feljebb lévő termékeik nem is klasszisokkal jobbak, mindenképp megérik a pénzüket. A StarKing ezúttal a Fidelio család két újabb tagját, a DS3020-at és a DS7510-et biztosította számunkra, amik szintén a megfelelő ár/érték arányú termékek táborát erősítik. Míg az előbbi az otthonra szánt, elegánsabb vonalat képviseli, addig az utóbbi a fiataloknak készült, osztálykirándulásra és kisebb összejövetelekre tökéletesen alkalmas cucc.


Philips Fidelio DS3020, más nevén Fotel vagy Csillagkapu

Design szempontjából főként a 3020 az, ami a szemnek kellemes látványt nyújt. Olyan, mintha az iPodunk vagy iPhone-unk egy széles, kényelmes fotelben ülne. A formatervezésben egyértelműen a kerek vonalak dominálnak; a burkolat maga műanyag, az igényesebb fajtából. A hangot a zenelejátszó kütyünk körüli, szövettel bevont rész adja. A tetején található egy bekapcsoló gomb, az elején pedig a fémből készült, érintésre kellemes hangerőszabályozó. Ha az eszközbe beletesszük a lejátszót, előjön a hangszínszabályzó; hogy ezt miért csak egyes hangszóróknál dobja fel a Philips szoftvere, azt csak a jó ég tudja.

A hasonlatnál maradva, a fiatal világlátóknak szánt DS7510-en iTermékünk itt nem egy fotelben, hanem egy kanapén helyezkedik el; sokkalta alacsonyabb, ám szélesebb designal lett megáldva.  A fenekén lévő, kihajtható panel által tudjuk kitámasztani. A domináns szín a fekete, amit a piros gombok és a dokkolórész mögötti, szintén piros körvonal tör meg. Extraként itt nem equalizert, hanem egy utazótokot kapunk egy kis leválasztható zsebbel, ami egy szoftveres kiegészítésnél sokkal hasznosabb. A burkolat újfent jó minőségű műanyag és szövet keveréke, nem tetszett viszont a gombok beillesztése és minősége, a készülék tetején elhelyezkedő szabályozók ugyanis nem a legstabilabbak, könnyű őket kimozgatni a helyükről. Tapintásra is érezni, hogy a gyártó itt próbált némileg spórolni az anyagköltségen. Öröm az ürömben, hogy a rossz minőségű ki/bekapcsoló és hangerőszabályozó gombok mellett található egy szintén rossz minőségű basszuskiemelő csúszka is, ami hallhatóan több és jó minőségű mélyeket varázsol a zenékbe.

DS7510 és a DS3020 képes ceruzaelemmel operálni, melyből négy kell nekik, s a gyártó szerint nyolc órán keresztül bírják velük szuflával. Eme hálózattól független energiaforrásokat vagy az eszköz aljába, vagy a tartópanel mögötti foglalatba helyezhetjük. Mindkét terméken található egy microUSB-port és egy audio bemenet. Mindkét terméken található 3,5 milliméteres audio bemenet, azaz nem csak iEszközöket szólaltathatunk meg rajtuk. A DS3020-at USB-kábellel számítógépre is köthetjük, így a bele helyezett eszköz egyből tud szinkronizálni iTunes-szal. A hangzásra semelyik modellnél nem lehet panasz; a 3020 10 Wattos hangszóróin az ekvalízert állítgatva legfeljebb a rocknál és a classicnál hallunk némi felső, vagy középtartománybeli erősödést, de az alapbeállításoknál nagyon szépen szól. A szintén 10 Wattos hangszórókkal rendelkező 7510 is remekül zenél, s mint ahogy azt már feljebb írtuk, a basszuskiemelés korrektül erős mély hangokat varázsol a térbe.

Rajtam kívül a szerkesztőség más tagjai is elégedettek voltak a Philips két új alkotásával. A hangzásra valóban semelyiknél nem lehet panasz, extrák tekintetében a basszuskiemelős 7510 a nyerő, ám ha a külcsínt vesszük alapul, akkor a 3020 az ász. Persze embere válogatja; mindkét kütyü harmincezer forintba kerül, így el kell dönteni, hogy ugyanazért a pénzért az elegáns, kellemes hangzású darabbal, vagy az utazásra szánt, s szintén remek hangzásélményt nyújtó Fideliot választjuk.

T. Gavroche

Azóta történt

Előzmények