Hirdetés

Apple blog: JBL Creature III bemutató

Újabb JBL hangfal érkezett hozzánk a StarKing jóvoltából, de nem ám akármilyen; egy igazi dizájncucc, de a jó értelemben. Itt nem a mahagóni berakások és a selyemmel borított sugárzók, hanem a formaterv a lényeg, csak úgy, mint a méltán népszerű iPig esetében, melyet szerkesztőségünkben már egy éve nagy szeretettel használunk. A JBL új modellje nyilván e malachangszóró babérjaira tör, a cute-factor igen magas, bár ezt a név talán elsőre nem sugallja. Íme a Creature III, egyenesen Amerikából!

Egy Apple kiegészítőkhöz mérten egészen olcsónak mondható, 2.1-es rendszerről van szó, mely nem meglepő módon három részből áll. A számok papíron nagyon jól mutatnak, az aprócska szatelitek 8 Watt teljesítménnyel bírnak, míg a mélysugárzó elvileg 24 Wattot tud kipréselni magából. Mindezt meglehetősen egységes méretben nyújtják, a mélyláda 225 x 225 x 225, a két kicsiny szörny pedig 75 x 75 x 75 milliméteres, előbbi tömege 350 gramm, ami nem sok. Ennek oka az, hogy a kreatúrák műanyagból vannak, a nálunk járt példány fehér színű volt, de feketében is létezik a szett. Aranyosnak mindenképp aranyos, hogy ki tudja elképzelni az író- vagy munkaasztalán, az megint egy másik kérdés, nálunk nem forgatta fel a szerkesztőség képét, kedveltük, csak úgy, mint az iPiget.

A szatelitek (a fenti képen a jobboldali látható) aranyosak, mert van arcuk, a mélyláda viszont arctalan, kicsit ijesztő. A hangerőszabályzó gombok a jobb oldali szatelitre kerültek, érintésérzékenyek, de elég fokozatosan lehet velük a hangerőt szabályozni. Kisebb tervezési hiba áldozata lett viszont a nagy szörnyeteg, az azon található basszust és magas hangat szabályzó potméterek feliratait ugyanis felcserélték, ha a "-" jel felé forgatjuk, akkor erősödikk az adott sáv, a "+" irányába pedig gyengül. Hátul a két szatelit kábelének helyét, egy 3,5 milliméteres bemenetet és a tápegység lyukát találjuk, plusz van egy sárgás fénnyel világító led, mely a cucc bekapcsolása után folyamatosan ég. A hangminőség meglepően korrekt, minden tartomány tiszta, nem torzít a cucc, de a maximális hangerő nyilván nem elég ahhoz, hogy egy kétszintes házat telezenéljünk vele; ebben a méretben, ezért az árért megfelelő, amit nyújt. Távirányító nincs hozzá, iPhone-dokkolóval sem rendelkezik, ez alapvetően egy számítógépekhez való hangszóró, annak viszont 17 000 forintért nem rossz. Igaz, ezt a minőséget sokkal olcsóbban is megkaphatjuk kevésbé márkás és kevésbé dizájnos eszközöknél, de itt mindenképp különleges, hogy három kreatúrát kapunk az asztalunk díszeként.

Bocha

Azóta történt

Előzmények