Hirdetés

Apple blog: Medisana TargetScale mérleg

Négyrészes blogsorozatunk harmadik fordulójához érkeztünk. Az első részben a Medisana ThermoDock testhőmérséklet mérővel foglalkoztunk, a második fejezetben pedig a Medisana Cardiodock vérnyomásmérőről esett szó. Jelenlegi tesztalanyunk szintén Medisana termék, ám ez már egy jóval "színesebb" és nagyobb eszköz, amely a TargetScale mérleg névre hallgat.

TargetScale mérleg

A fantázia sosem áll meg, s mint ahogy a hőmérő és a vérnyomásmérő, úgy ez a mérleg is kimondottan "i" eszközökhöz készült. Ez valójában azt jelenti, hogy mind az iPaddel, mind pedig az iPhone-nal és az iPoddal kompatibilis az eszköz, lévén a kapcsolat az előbbiek és a TargetScale között Bluetoothon keresztül létesül. Valójában úgy működik, mint egy vezeték nélküli headset, a mérleget be kell kapcsolni, majd a Bluetooth-t a készülékünkön keresztül aktiválva máris csatlakoztathatjuk masináinkat egymáshoz. Ezt egyébként jelzi is a program, hiszen képként mutatja, hogy most már ráállhatunk a Medisana csodájára.

A mérleget bekapcsolva elég impozáns látvány tárul elénk, hiszen a fenti képen is látható kék körök egymás után gyulladnak fel, majd eme villogás után maga a kütyü is bekapcsol. Az alakja egy kicsit futurisztikus, talán egy csészealjhoz lehetne leginkább hasonlítani, ráadásul a belső része domborodik, így első körben kicsit félve mertem ráállni. Nem rossz, de alapvetően nem kényelmes annyira (még ha sok időt nem is töltünk rajta), mert a lábfej nagyjából 5-10 fokban kifelé dől. Középen láthatjuk magát a testtömeget, természetesen kilogrammban megadva. A mérés pár másodperc alatt lezajlik, először túlszalad a végső eredményen a kijelző (kisebb szemkikerekedést okozva), majd beáll a megfelelő értékre.

Plusz dologként annyit kapunk még a mérlegtől, hogy különféle figurákat kiválasztva (labda, pillangó stb.) más-más profilokat választhatunk ki, ahol megadhatjuk életkorunkat és magasságunkat is. A nálunk lévő "i" eszközön ehhez mérten láthatjuk az adott mérési értéket, ráadásként pedig több információval is ellát a szoftver. Ha beállítottuk az előbb megnevezett értékeket, akkor az applikáció kiszámolja, hogy az mért testtömeg hány százalékát adja a csontozat, az izomzat és a víz, de tudtunkra bocsátja azt is, hogy mennyi lenne az ideális napi bevitt kalóriamennyiség.

Összességében elmondható, hogy mint az előző két Medisana termék, ez is frankó darab. Mindez persze megint csak addig működik, amíg nem nézzük meg az árcédulát, ugyanis a bruttó 44 400 forintos végfelhasználói ár horribilis. Igazából nem is lehet érteni az árkalkulálás koncepcióját. A szép és futurisztikus kialakítás, valamint az extra funkciók jók, de az emberek 90%-a biztos elél enélkül, s töredékáron vesz egy egyszerű mérleget, de a maradék 10 emberből 9 is inkább egy 10-15 ezer forintos masinára fogja költeni a pénzét, amiben már hasonló okosságok megtalálhatók. A Medisana TargetScale tehát újfent a kimondott fanatikusoknak ajánlott, sok háztartásban nem lesz megtalálható, az biztos.

A kiegészítő minden iOS-t futtató eszközt támogat. A Vitadock program ezen a linken keresztül tölthető le.

A terméket a StarKing bocsátotta rendelkezésünkre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények