Hirdetés

Apple blog: Medisana ThermoDock hőmérő

Az iPhone 2G megjelenése nagy változtatást eszközölt az addigi mobilos iparágban. Amikor az első generációs készülékre megérkezett az új szoftver (ez az iPhone 3G debütálásakor történt meg) és kvázi okostelefonná változott az addigi feature phone, a gyártók rájöttek, hogy ezeket a kütyüket széleskörűen lehet használni, s immáron nem csupán a standardnak számító telefon és SMS lehetősége áll fenn, hanem akár a normális minőségű webböngészés és a különféle multimédiás szoftverek futtatása is. Ezzel pedig korántsem ért véget a sorozat, hiszen egyre több olyan kiegészítő jelenik meg (legfőképpen az Apple eszközökhöz), melyek egy átlagos felhasználó képzeletét is képesek felülmúlni. Négyrészes blogbejegyzésünkben most a Medisana kiegészítőit mutatjuk be, melyek a testtömeg, a testhőmérséklet, a vérnyomás- és a vércukorszint mérésére szolgálnak. Az első részben most a ThermoDock kerül bemutatásra.

Medisana Thermodock

A Medisana Thermodock egy testhőmérsékletmérő alkalmazás, amellyel rendkívül gyorsan és relatíve pontosan tudjuk megmérni, hogy éppen hány Celsius fokos a testünk, azaz lázban égünk-e. Maga a készülék egy egyszerű fehér dobozban vásárolható meg, amelyben a használati útmutató, a pamuttok és maga a masina fekszenek. Sajnos azonnal szembetűnik, hogy a csatlakozója kizárólag az iPhone 4S, vagy korábbi szériákkal kompatibilis, mivel még a "régi" 24 tűs kialakítást használja (ez egyébként valamennyi Medisana cuccra igaz).

Használata és felhelyezése egyszerű, ugyanis a csatlakoztatás után az iOS rendszer azonnal feldob egy ablakot, hogy a kiegészítő működéséhez egy applikáció letöltése szükségeltetik. Ezután az App Store-ból a Vitadock programját ingyenesen le tudjuk tölteni, majd azt elindítva tárul elénk a meglehetősen impozáns kezelőfelület. Alul több menüpont közül választhatunk, melyek közül most kimondottan a testhőmérséklettel kapcsolatos résszel foglalkozunk. A kis hőmérőikon megérintése után buborékos formában láthatjuk a további alpontokat.

Medisana ThermoDock screen shot Medisana ThermoDock screen shot

A középső részen a legutóbb mért adatokat láthatjuk, tizedre pontosan és Celsius fokban mérve, alatta pedig az eddigi méréseket tekinthetjük meg, a statisztika részben pedig az elmúlt napok adatait láthatjuk grafikon formájában. A mérés időtartama nagyjából 5 másodperc, s a program mutatja is, hogy hogyan kell ezt végrehajtani. Ahogy a fenti képen is látható, az infravörös fényt kibocsátó eszköz fényforrását a homlokunk felé kell tartani, majd rövid idő után egy csipogást hallhatunk, hogy a cselekmény befejeződött. Több emberen is leteszteltük, s habár elég pontos értékeket mutat, nem árt elvégezni három-négyszer a folyamatot, mert van, amikor azért nem találja el a megfelelő hőmérsékletet.

Összességében elmondható, hogy pozitív csalódás a Medisana ThermoDock hőmérő, hiszen kicsi, könnyű és nagyon egyszerű a használata. Mindemellé pedig kimondottan gyors, s nem utolsó sorban egész precíz, így aki a különlegességek híve, annak érdemes lehet elgondolkodnia a vásárláson. Más téren viszont egyáltalán nem nyújt többet, mint más infrás hőmérők és egy papír, amelyre jegyzetelni tudnánk az eredményeket. Ráadásul a bruttó 18 900 forintos végfelhasználói ár is elképesztően magasnak tűnik egy lázmérőért, melyből ennek az összegnek a töredékéért is kapunk működő modellt. Alapvetően tehát tényleg csak a vérbeli iRajongóknak ajánlott a Medisana ThermoDock.

A kiegészítő az iPhone 5-öt, iPad 4-et és iPad Minit leszámítva minden iOS-t futtató eszközt támogat. A Vitadock program ezen a linken keresztül tölthető le.

A terméket a StarKing bocsátotta rendelkezésünkre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 5 - öt lett S

    Megújult, sokat változott, megnyúlt és vékonyodott, de vajon megőrzi-e piacformáló és vezető szerepét a sorrendben hatodik iPhone, amely a 4S-t váltja?

  • Apple iPhone 4S - az amerikai pajtásod

    Kellemes szolgáltatásokat hozott az új iPhone, de alapvetően ugyanaz maradt, mint elődje. Ettől függetlenül vinni fogják, mint a cukrot.