Hirdetés

Apple blog: iGhost bemutató

Blogunk támogatója, a StarKing jóvoltából újabb iPod-kompatibilis hangfal járt a szerkesztőségünkben. Ahogy a neve is sejteti, az iGhost egy szellem formájú kiegészítő, családfája alapján egyértelműen az aranyos modellek táborát erősíti. A korábban bemutatott malachoz hasonlóan (itt a szintén cuki iPigre gondolok, nem a démoni külsővel rendelkező SuperPigre) itt is a szemek szórják a hangot, a basszust pedig a fenekéből nyomja a mosolygós kis hangfal, melynek kék színű ledes világítása szintén az alsó fertályra került, a száj csak ívesedik, de fényt nem bocsát ki. Furán mutatna egy szellemen két fül, ezért ezt hanyagolva a lény fejének oldalát kell kedvünk szerint simogatni vagy böködni, ha a hangerőn akarunk állítani (jobb oldalt fel, bal oldalt le). A dobozból a távirányító sem maradt ki, de a szabványos Apple Dock csatlakozó előtt lévő érintőgombokkal is irányíthatjuk számainkat.

A hangszórók teljesítménye egyenként 3, a mélynyomóé 9 Watt, mellyel alulmarad az iPiggel szemben, de mivel egy olcsóbb tartozékról van szó, ez valamelyest elfogadható. Mint ahogy a hangzása is: közepes hangerőn egész korrekt hangon kísért a kütyü, nagyobb hangerőn viszont nem érdemes járatni, ugyanis a 31 milliméteres hangszórók a magasabb tartományokat nehezen kezelik, továbbá a 88 milliméteres mélynyomó is hagy némi kívánni valót maga után, tompa a hangja. Egy kisebb összejövetelen, egy nem túl zajos helyen (szobában, erkélyen, vagy stíluszerűen, egy elhagyott raktárépületben), vagy éppen csak a délutáni siesta idejére nagyon jó társaság, ám házibulit ne alapozzunk rá. A termékcsalád többi tagjával egyetemben az iPodok mellett bármilyen 3,5 milliméteres jack csatlakozóval rendelkező rendelkező eszközt ráköthetünk, a dobozban találunk egy kábelt, mely ezt lehetővé teszi. Az iPigen megtalálható, mélyhangok erősségét állító potméter viszont hiányzik az apróságról.

Az iGhost legnagyobb vonzereje a külseje, már első látásra megkedvelhető. Az árát a teljesítményéhez képest kicsit sokalltuk, sajnos pont úgy lett belőve, hogy az ember megfontolja, hogy némi plusz tőke belefektetésével beruházzon egy jobban szóló hangmalacra. A nálunk járt szellem fekete színben pompázott, de kapható még fehér, piros és kék árnyalatban is, 17 500 forintos áron; ez csak 2500 forinttal kevesebb, mint az az összeg, amit az iPigért kell az asztalra tennünk. Részemről nagyon szeretem az Amethyst termékcsaládját, örömmel venném, ha a jövőben egy jobban skálázott ár/teljesítmény szellemében (haha) láthatnék egy iDogot, netán egy iMonkeyt.

T. Gavroche

Azóta történt

Előzmények