Hirdetés

Apple blog: Geek kiegészítők bemutatója

A mai bejegyzés során a StarKing jóvoltából néhány geek kiegészítőt tesztelünk. A termékek között megtalálhatók pendrive-ok, USB-n tölthető elem és két védőtok. A bemutatott cuccok egytől egyig kiváló ajándékok lehetnek kocka és/vagy gamer ismerőseinknek, de az Apple-rajongók is találhatnak közöttük kedvükre valót.

USB-s AA akkumulátor

Az első versenyzőnk az USBCELL speciális ceruzaeleme, amely USB-ről is tölthető. Érdekes elképzelés, nyilván nem azok a felhasználók tartoznak a moxia névre hallgató cég által megálmodott célcsoportba, akik állandóan utaznak és töltő helyett inkább egy USB-hubot cipelnének magukkal, hanem azok, akik otthon vezeték nélküli egeret és billentyűzetet használnak és kényelmes nekik, ha számítógépről töltődik az akkumulátor.

USBCELL

A csomagban két elem van, a kupakokat levéve előbújik az USB bemenet, A telepek 1,2 Volt feszültséggel bírnak és 1300 mAh-s kapacitásúak, utóbbi vezeték nélküli egér üzemeltetéséhez elég, viszont egy tükörreflexes fényképezőgép meghajtásához nyilván kevés. Az elemet USB-n keresztül öt óráig kell tölteni, "normális" töltőn viszont hét óráig kell lógni hagyni őket, eddig tehát 1-0 az USB javára. Az elem a pendrive-okhoz hasonlóan világít, ha USB-re van kötve, 90 százalékos töltöttség esetén elkezd villogni, teljesen feltöltve pedig kikapcsol a LED. Töltés közben rendesen felmelegszik, én kicsit meg is ijedtem, de a gyártó szerint ez teljesen normális; én hiszek nekik, megégetni azért nem fogjuk magunkat, de elsőre furcsán hatott a melegedés.

USBCELL

A két akkumulátort tartalmazó csomag 4500 magyar forintba kerül, ami az 1300 mAh-s kapacitás fényében elsőre kicsit drágának tűnhet. Ha viszont bekalkuláljuk, hogy nem kell hozzá töltő, akkor egész kellemesen cseng. Részletek ide kattintva érhetők el.

Mimobot pendrive-ok

Két vicces pendrive-ot is kaptunk, melyek a Mimobot fantázianévre hallgatnak, 4 GB-os méretűek. Egy-egy ismert figurát ábrázolnak, bár a börtönviselt anime-szereplőre hajazó Mr. Phantom nevű karaktert én nem tudom hova tenni. A Star Wars-os viszont egyértelműen telitalálat, egy jawa (ők azok, akik a Tatooine-on flegmulnak barna csuhában és világító szemekkel), George Lucas rajongóknak ideális ajándék lehet az aranyos kis pendrive, mely számítógépre kötve a két lába között világít; ezt nem kommentálnánk.

Mimobot

A Star Wars vonalból egyébként még 14 másik pendrive figura kapható, Darth Vadertől R2D2-n át az ewok-mintásig (ez az igazán epikus) szinte minden híres szereplő megtalálható, én egyedül egy Yodát és egy AT-AT lépegetőt hiányoltam, viszont pozitívum, hogy Jarjar kimaradt a kínálatból. Hihetetlen egyébként, hogy egy rókáról mennyi bőrt le lehet húzni, ezek a 4 GB-s pendrive-ok 9000 forintba kerülnek, ami nyilván jóval több, mint amennyibe egy "sima" pendrive kerül... de hát ezek nem sima pendrive-ok, na. Majd elfelejtettem: van Hello Kitty is!

Mimobot

Angry Birds iPhone 4 tok

Angry Birds: a játék, ami miatt majdnem megbuktam az államvizsgán. Szerintem nem kell bemutatni senkinek, a több mint egy éves alkalmazás jött, látott és győzött, letarolta a mobilplatformokat, most pedig PC-n és Mac-en is hódít (bár a játékélmény szempontjábol komoly csorbát szenved az egérrel/touchpaddal való irányítás miatt). Eljött az idő, hogy a szemfüles tartozékgyártó cégek ebből is pénzt csináljanak, rengeteg mérges maradas kiegészítőt lehet kapni, párnától kezdve pólón át a telefontokig, utóbbi érkezett hozzánk.

Mimobot

A tok az Apple iPhone 4-hez készült; egy kemény műanyaból készült hátlapról van szó, amely a karcolások és egyéb fizikai behatások ellen is védi a készüléket. A Gear4 által gyártott védőlap szabadon hagyja a kamerát és az oldalsó gombokat, így a telefon kezelhetősége nem szenved csorbát. Nálunk a piros madaras kivitel járt, de kapható a sárga madaras és a zöld disznós is, darabjáért 7000 forintot kell leszurkolnunk, a kínálat errefelé látható.

Bio iPhone 4 tok

Az utolsó versenyzőnk szintén egy iPhone 4 tok, amelynek különlegessége, hogy teljes mértékben természetes alapanyagokból készült, ezt hirdeti is a rajta lévő Made Of Plants felirattal, ami a kevésbé bio-érzésű emberek arcára azért nem kis mosolyt tud csalni. A lényeg, hogy a tok valóban csak növényi származékokból készült, elsősorban kukoricából, viszont ez egyáltalán nem érződik a tokon, teljes mértékben műanyag érzése van az embernek, az anyagminőség nem rosszabb és nem is jobb, mint egy igényesebb plasztik esetében. A cucc jó minőségű, tartósnak tűnik, nem lötyög benne a készülék, ráadásul a sznob dumánk is bővülhet egy új sorral, amely a természet értékeinek megbecsülésének és a telefonunk tokjának kapcsolatáról szól.

Mimobot

A tok zöld és fekete színben kapható, a környezettudatosság látszatáért pedig 8000 forintot kell fizetnünk. Ha a tisztelt olvasóknak tetszettek a geek-kiegészítők, jelezzék a fórumban, máskor is kérhetünk hasonló termékeket!

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények