Hirdetés

Apple blog: Crumpler iPad tokok tesztje

A Mobilarena rendszeres olvasói bizonyára tudják, hogy telefonok terén egy márka felé sem húz a szívem, nem is húzhatna, hiszen az elfogulatlanság elengedhetetlen ahhoz, hogy objektív cikkeket tudjunk írni. Most viszont egy olyan cég termékeiről kell bemutatót írnom, melynek magam is nagy kedvelője vagyok, épp ezért meg sem próbálom letagadni mindezt. Az 1995-ben alapított melbourne-i székhelyű Crumpler egy prémium márka, de más értelemben, mint mondjuk az Apple. Nincsenek az egekig magasztalva, rengetegen vannak, akik nem is hallottak róluk, viszont elképesztően minőségi cuccokat gyártanak, amelyeknek meg is kérik az árát. Nem elképzelhetetlen, hogy idővel a szó kevésbé jó értelemébe vett divatmárkává fognak válni, most viszont inkább kuriózumként érdemes rájuk tekinteni. Minőségi kuriózumként.

A StarKing szerencsére forgalmazza a cég Apple-vonalon mozgó termékeit (bár meg kell jegyezni, hogy a Crumplernek utazótáskái, ruhái, ruházati kiegészítői is vannak, tehát nem egy almás kiegészítőkre szakosodott brandről van szó), ezért nagyon örültem, amikor küldtek nekem öt darab iPad-hez való Crumpler tokot/táskát. Akarom mondani négyet, az egyik ugyanis egy BuiltNY tok, ezt a márkát már szintén ismerhetjük, úgyhogy nincs is más hátra, mint az, hogy végignézzük a kínálatot!

Crumpler Hard Suit iPad

Ha tokban gondolkodunk, alapvetően két választásunk van: puha és kemény tok. Utóbbi képviselője a beszédes nevű Hard Suit, mely a most bemutatott öt termék közül messze a legmasszívabb. Négyféle színben létezik, mindegyiknek más a mintázata, nálam a baloldalon lévő, fekete alapon szürke csíkos változat járt. Borítása cseppálló, cipzárral zárul, mely kissé szokatlan módon nem felül, hanem alul köti össze az oldalsó részeket. A tetején található egy fogantyú, mely elég kicsi és szűk, én alig tudtam rajta átpréselni az ujjaimat, pedig nincs különösebben nagy kezem; a táskát a fülnél fogva hordozni inkább a hölgyeknek ajánlott, férfikéznek egy idő után kissé kényelmetlen lesz.

Crumpler Hard Suit iPad Crumpler Hard Suit iPad Crumpler Hard Suit iPad Crumpler Hard Suit iPad

A párnázott belső rész egyértelműen az iPadnek lett kialakítva, az eszköz pontosan illeszkedik, oldalt van egy kis rés, melynek segítségével könnyedén ki lehet emelni a cuccot. Ha összecsukjuk, a kijelző fölött lesz egy kis levegővel teli rész, magyarul oldalirányba nem, előre-hátra viszont minimálisan lötyög benne a táblagép. Ettől persze nem lesz baja és nem is igazán fogjuk érezni, viszont egy picit jobban örültem volna, ha ebben az irányban is kicsit passzentosabb a tok. Védelem szempontjából viszont így is elsőosztályú a cucc, ha valakinek az eszköz óvása a legfontosabb paraméter, bátran megnézheti ezeket a pofás kis tokokat. Ajánlott végfelhasználói ára 14 660 forint.

Crumpler PJs iPad (alias iPad Sleeping Bag)

Mappaszerű tok, melyet önmagában nem fogunk fordani, mivel nincs füle; alapvetően arra való, hogy ezzel együtt dobjuk be a táskába az iPadet. Szintén négyféle színben létezik, hátlapja keményebb, elöl viszont párnás, talán ez ihlette a névadást.

Crumpler iPad Sleeping Bag (PJs) Crumpler iPad Sleeping Bag (PJs) Crumpler iPad Sleeping Bag (PJs) Crumpler iPad Sleeping Bag (PJs)

A záródást egy méretes tépőzár oldja meg, mely elég minőséginek tűnik ahhoz, hogy kijelenthessem; hosszú használat után sem valószínű, hogy gond lenne vele, a dupla varrásnak köszönhetően nem fog kiszakadni a helyéről. Aranyos, visszafogottabb külsejű tok, mely tehát azoknak lehet jó választás, akik kizárólag táskában hordják az iPadet, használat közben viszont nem egy szilikonból, hanem egy fémből készült felületet szeretnek érezni ujjbegyeik alatt. Ajánlott végfelhasználói ára 8170 forint.

Crumpler The Gimp iPad

A Gimp névre keresztelt tok dizájnja nem igazán "crumpleres", nekem külső alapján ez tetszett a legkevésbé, de ízlésről ugyebár nem érdemes vitázni, hogy nekem mi tetszik és mi nem, az teljesen szubjektív. Az eddigi modellekhez hasonlóan négyféle színben létezik, mely a belső rész árnyalatát is befolyásolja. Elég furcsa összeálíltások vannak, a kívül férfiasnak mondható szürke variáns belül piros, de ezt azért túl lehet élni.

Crumpler The Gimp iPad Crumpler The Gimp iPad Crumpler The Gimp iPad Crumpler The Gimp iPad

Puha tokról van szó, sehol nincs benne merevítés, a felhasznált, szivacshoz hasonló anyag korlátozottan vízálló, ha ráömlik egy pohár folyadék, az simán lepereg róla, ha viszont sokáig áztatjuk, kicsit megszívja magát. Az iPad kényelmesen ül benne, a stabilitásról két darab gumiszíj gondoskodik, melyek a készülék sarkainál futnak keresztbe. Szintén olyan tulajdonosoknak lehet ajánlott, akik táskában hordják az iPadet, viszont fontos nekik, hogy teljes mértékben védve legyen a karcoktól és a kisebb ütések se tegyenek kárt benne. A Crumpler által ajánlott ára 7330 forint.

Crumpler The Mullet 7" iPad

A Mullet alapvetően egy notebooktáska, de létezik belőle egy iPadre szabott variáns is, melynek neve kissé félrevezető, mivel az iPad 10, nem pedig 7 hüvelykes képátlójú kijelzővel rendelkezik. Persze a gép tökéletesen passzol a név alapján kicsinek tűnő tokba, ráadásul stabil helye is van, hiszen alulról egy kis erszény fogja, keresztbe pedig egy tépőzáras szíj tartja meg, magyarul akkor sem tud kiesni, ha elfelejtjük behúzni a cipzárt.

Crumpler The Mullet 7 iPad Crumpler The Mullet 7 iPad Crumpler The Mullet 7 iPad Crumpler The Mullet 7 iPad

Nehéz lenne megmondani, hogy kemény vagy puha táskáról van-e szó, külseje valahol a kettő között van, belül viszont olyan puha, hogy párnának is elfogadnám. Ez is négy színben létezik, de ennél sokkal fontosabb, hogy ez az egyetlen táska, melyben az iPad mellett mást is lehet hordani, van ugyanis egy igen méretes, szintén tépőzárral rögzülő retesz, ahova pénztárca, papírzsebkendő, kábel, fülhallgató, sőt, adott esetben akár egy hálózati töltő is befér. A Mullet tesztünk egyetlen alanya, mely gyakorlatilag táska, nem pedig tok, annak pedig igen pofás és jól is használható, ráadásul védi is a gépet. Végfelhasználói ára bruttó 10 490 forint.

BuiltNY Neoprene Sleeve for iPad

Neoprén anyagból készült tok, mely nem Crumpler, hanem BuiltNY gyártmány. Ez is egy táskába berakós megoldás, de kissé más kialakítású, mint a fent bemutatott kiegészítők, egyrészt azért, mert az iPadet felülről kell belecsúsztatni, másrészt azért, mert nagyon passzentos. Első ránézésre nem is hinnénk, hogy belefér a cucc.

BuiltNY Neoprene Sleeve for iPad BuiltNY Neoprene Sleeve for iPad BuiltNY Neoprene Sleeve for iPad

Pedig belefér, ráadásul kellemesen védve is van, főleg a sarkoknál, azoknál ugyanis különösen meg van erősítve a BuiltNY tokja. Az iPad kivétele a cápák fedetlen kopoltyújaira emlékeztető csíkok megfogásával lehetséges, okos megoldás, mellyel nem először találkozhatunk a gyártó portékáinál. A fenti képeken is látható színekben létezik, szintén kellemes kis darab. Ára 12 500 forint körül mozog.

Bocha

Azóta történt

Előzmények