Hirdetés

Apple blog: Karácsonyi hangulat az Apple Store-ban

Nagyon közel van a karácsony, remélhetőleg az ajándékok vásárlásán és az ilyenkor szokásos őrületen már mindenki túl van, úgyhogy jut idő arra, hogy este nyugodtan leüljön az ember és szórakozzon egy picit. Ha valakinek hozzám hasonlóan az eszébe jutott, hogy mi történik, ha az iPaden beírja az App Store-ba a christmas szót, annak fölösleges tovább olvasnia; aki viszont kíváncsi, hogy a szoftverfejlesztők miként "lovagolták meg" a karácsonyi őrületet, az nyugudtan maradjon velünk!

Bár a kereső több tucat alkalmazást is kidobott, ezek körül csak a legérdekesebb ingyenes cuccokról lesz szó, bár meg kell hagyni, hogy a prémium applikációk között nem egy és nem is két igényes darab akad, arról nem is beszélve, hogy az ünnepekre hivatkozva szinte mindegyik nagyobb fejlesztőcég kiárusítást tart a legkelendőbb portékáiból. Ez viszont nem témája a mostani blogbejegyzésnek, nézzük inkább az ingyenes karácsonyi alkalmazásokat!

Santa in the city (Lite)

Avagy az eredmény, ha egy 3D-motor találkozik az értelmetlen giccshalmazzal: ez az alkalmazás nem sokkal több, mint egy fejlett képernyővédő iPadre, aminek ugye nem sok használt vesszük, legfeljebb az akkumulátor merítésére használható; sőt, még arra sem, mert pár perc után magától bezáródik. Ha ezek ellenére is rá merünk bökni a telepítést végző zöld gombra, akár egészen karácsonyig csodálhatjuk, hogy a télapó a piros csíkot húzó szánjával össze-vissza röpköd egy egyébként teljesen kihalt város utcái és felhőkarcolói fölött, között. Mindeközben meghallgathatjuk a legismertebb karácsonyi dalokat, plusz láthatjuk, hogy mennyi idő van december 25-ig; másodpercben és percben kifejezve is elérhető az információ. A Santa in the city tehát nem hasznos, de legalább vicces.

Cut the Rope: Holiday Gift

Ez a cím blogunk állandó olvasóinak már ismerős lehet, mivel a múlt heti szoftverajánlóban szerepelt, de most sem hagyhattam ki, ugyanis a bolt egyik legjobb ajánlata: az év egyik legnépszerűbb játékának karácsonyi és ebből adódóan ingyenes verziója, mely harminc új pályával és karácsonyi hangulattal bővíti a kínálatot. Nagy móka, hogy az ajándékváró zoknik formájában új pályaelemekkel bővült a játék, plusz néha titokban a játék főszereplője (egy békára hasonlító, cukorevő valami) a fejére dob egy agancsot vagy megráz egy karácsonyi csengőt. Mindenkinek kötelező; az iPhone tulajdonosok is nyugodtan tölthetik!

Christmas photo cards

Valamiért az iPad alkalmazások között szerepel, de elég elolvasnunk az ismertetőt ahhoz, hogy rájöttünk; ez igazából iPhone-nal használható érdemben. Egy karácsonyi hangulatú képeslapküldő szoftverről van szó, mely elvileg saját fotókból készült kártyák készítését tenné lehetővé; ehhez nyilván kell kamera, ami az iPadben nincs. Ettől függetlenül a cucc működik, olyan lapokat nyugodtan csinálhatunk, melyeken egy letöltött képet illesztünk be az egyébként igényes és szépen megcsinált keretekbe. A végeredményt pár kattintással elküldhetjük e-mailben, vagy igény esetén akár el is menthetjük.

Letters to Santa

Érdekes alkalmazás, melynek segítségével elvileg magának a Mikulásnak írhatunk leveleket. Indítás után megkérdezi, hogy lányok vagy fiúk vagyunk-e, hány évesek múltunk, mi  a nevünk és jól vagy rosszul viselkedtünk-e az év során, majd megjelenik egy felület, ahova beírhatjuk a levelet. Én azt hittem, hogy ez egy vicces levélgeneráló cucc, ezért csak egy "hahára" futotta a megszólítás után; az alkalmazás közölte, hogy a levelet elküldte, pár órán belül kapok választ. Meglátjuk.

Coca-Cola Snow Globes

A világ elsőszámú cukrosvíz gyártója mindig erősen részt vesz a karácsonyban, az "ünnepelj ma velünk" reklámfilmeket valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, mindenki szerette őket. Idén a cég többek között egy iPhone-ra elérhető (de nyilván iPaden is kiválóan használható) alkalmazással készült, mely kívánságok létrehozását és feltöltését teszi lehetővé. Nagyon igényes applikációról van szó, a szépen animált hógömbökben a kívánság mellett elhelyezhetünk embereket is, melyek a kettővel feljebb bemutatott programhoz hasonlóan a kamerával készülhetnek el, fej nélküli embertestekre rakhatjuk rá ismerőseink vagy családunk arcait. A végeredmény kellemes, a kívánságot a programból fel is tölthetjük az üdítőital weblapjára.

Ennyi lett volna már, a két ünnep között még jelentkezünk; addig is szeretnék minden kedves olvasónknak kellemes ünnepeket kívánni a StarKing kollégáinak nevében is!

Bocha

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények