Hirdetés

Apple blog: Hivatalosan is kapható Magyarországon az iPad

Mától hivatalosan is kapható hazánkban az Apple rendkívül nagy népszerűségnek örvendő táblagépe, az iPad, melyet pár hónappal ezelőtt magunk is alaposan leteszteltünk. Bár a készüléket bizonyos forrásokból egy ideje már be lehet szerezni, a mai nap jelentősége mellett nem szabad szó nélkül elmenni, hiszen a hivatalos megjelenés több olyan dolgot is magával hozott, melyek egy ilyen eszköznél különösen nagy jelentőséggel bírnak. Az első és legfontosabb, hogy mostantól hazánkban is lehet garanciálisan szervizeltetni a készülékeket, melyre eddig a hivatalos Apple szervizpartnereknél ugyebár nem volt lehetőség, ami minden bizonnyal sok felhasználót elriasztott a vásárlástól. A másik örvendetes dolog, hogy a készülék legújabb szoftvere (az iOS 4.2) már ismeri a magyar nyelvet, tehát mostantól azok is bátran választhatják az Apple táblagépét, akik az angollal hadilábon állnak.

A hivatalos forglamazás megkezdésével egyidőben a Mobilarena egy új blogot is indít, melynek partnere hazánk legrégebbi prémium Apple viszonteladója, a StarKing, akiket olvasóink többek között a kimagasló minőségű szervizhálózatukról ismerhetnek. Természetesen ők is megkezdték az iPad forgalmazását, amivel együtt szervizük tevékenységi köre is bővült, az iPhone-ok, iPodok és Mac-ek mellett mostantól a táblagépek garanciális javításával is foglalkoznak. Az iPadet pedig természetesen meg is lehet vásárolni a cég boltjaiban, a bruttó végfelhasználói árak az előzetes várakozásoknál kedvezőbbnek tűnnek:

  • Apple iPad 16 GB (WiFi): 147 990 forint
  • Apple iPad 32 GB (WiFi): 177 990 forint
  • Apple iPad 64 GB (WiFi): 207 990 forint
  • Apple iPad 16 GB (WiFi + 3G): 177 990 forint
  • Apple iPad 32 GB (WiFi + 3G): 207 990 forint
  • Apple iPad 64 GB (WiFi + 3G): 237 990 forint

A hivatalos premier örömére beszédes nevű virtuális naplónkban eleinte sokat lehet majd olvasni az iPadről, illetve az ahhoz tartozó tartozékokról, szoftverekről és egyéb dolgokról is. A kör azonban nem zárul itt be, gyakorlatilag mindennel fogunk foglalkozni, ami Apple termék vagy köze van ahhoz; az első két hónapban a táblagép mellett kiemelt szerepet kapnak majd a szervizeléssel foglalkozó írások, az alkalmazásokat bemutató gyorstesztek, valamint a tartozékok, melyek között nem csak fülhallgatókat és hangfalakat, hanem különféle őrültségeket is lehet majd találni. A karácsony előtti geek-körteszt vagy az AR.Drone névre hallgató, iPhone-nal irányítható repülőgép próbája remélhetőleg legalább olyan érdekes olvasmány lesz, mint amennyire hálás témát jelent nekünk.

Sokat fogunk foglalkozni vele
Sokat fogunk foglalkozni vele

Az Apple blogot és a StarKinget tehát köszöntjük a fedélzeten, a tisztelt olvasókat pedig arra kérjük, hogy kérdéseiket és óhajaikat ne tartsák magukban, a fórum ezúttal is nyitva áll mindenki előtt! A hivatalosan is forgalomba került iPaddal vagy annak garanciális szervizelésével kapcsolatban pedig különösen várjuk a kérdéseket, hiszen mostantól végre megbízható forrás alapján tudunk majd válaszolni rájuk.

Bocha

Azóta történt

Előzmények