Android 10-zel fut a Galaxy Fold

A Samsung első hajlítható készüléke a napokban kapta meg a One UI új felületét Android 10 alapokon.

Viszonylag hosszú, de javarészt esztétikai apróságokkal megpakolt change loggal Android 10-et és One UI 2.1-t hozott a nyuszi a Samsung Galaxy Foldnak, ami azért néhány valóban hasznos újítást is jelent a felhasználóknak. Mostantól a névjegyzék és a fájlkezelő is rendelkezik Kukával, elérhető a valóban teljes képernyős gesztusvezérlés és továbbfejlesztett animációk egy csipetnyi játékossággal. Ez utóbbit azonnal részletezzük, amint rájöttünk, hogy mégis mit jelenthet.


[+]

Sokkal lényegesebb viszont a vízszintes osztott képernyős nézet, ami mellett továbbra is opció a vertikálisan tagolt és a kisablakos megjelenítés, a sötét mód szofisztikálása, a Digitális jólét funkcióinak bővítése, valamint az egyes alkalmazások helyadatokhoz való hozzáférésének egyedi kezelése. Utóbbiak értelemszerűen az Android 10 natív vívmányai.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Univerzum: Élet a Foldon

    Egy hónapja van nálam egy Galaxy Fold, ez pedig elég idő ahhoz, hogy az ember hozzászokjon, kiismerje és használati szokásai átalakuljanak. Szubjektív beszámoló.

  • Samsung Galaxy Fold - hajtsatok!

    A Samsung első, összehajtható kijelzővel rendelkező okostelefonja hosszas vajúdás után piacra került nálunk is. De megér ez ennyi pénzt? (Nem.)

  • Mérsékelt újításokkal érkezik az Android Q

    Két jelentős változást leszámítva. A helyadatokhoz való hozzáférés újragondolása nagyon időszerű volt, a Live Caption pedig hiánypótló.

Hirdetés