Hirdetés

Alternatív hajtás: Új elektromos autót mutatott be a Mercedes-Benz

Az EQC és az EQV után bemutatták az EQA modellt is, a 500 kilométeres hatótávot ígérő SUV hamarosan kapható is lesz.

Újabb modellel bővül a Mercedes-Benz villanyautós kínálata, az EQA hivatalosan is bemutatkozott, bár már korábban is elég sok mindent lehetett tudni róla. Az elméletileg tavasszal érkező újdonság formaterve a megszokott irányzatot követi, abszolút illeszkedik a gyártó portfoliójába.


[+]

Teljesítmény és akkumulátor kapacitás tekintetében több változat is érkezik majd, elsőként az EQA 250 változat lesz elérhető, amelyben egy 190 lóerős elektromos gép dolgozik majd, 66,5 kWh-s akkumulátora pedig a WLTP szerint 426 kilométeres hatótávot tesz majd elérhetővé. A későbbiekben a teljesítmény 272 lóerőig skálázódik majd, a hatótáv pedig a drágább változatokban az 500 kilométert is el fogja érni. Első- és összekerékhajtás is elérhető lesz a kínálatban.


[+]

Az európai piacra szánt modelleket a németországi Rastattban gyártják majd, a Kínában értékesített változatokat pedig helyben készítik majd. A beltér a GLA-ból ismerős, a nemrég bemutatott Hyperscreen rendszer még nem lesz elérhető, de a megszokott MBUX kezelőfelületről is pozitív véleményünk van. Különlegességnek mondható, az EQ-termékcsalád Electric Art kivitele elérhető lesz ennél a modellnél, ami egyedi, rózsaarany színű kiegészítőket is tartalmaz, amivel a gyártó valószínűleg a fiatal női vásárlókat szeretné megszólítani. Az EQA 250 alapára Németországban 47 500 euró körül alakul majd, ami átszámolva körülbelül 17 és fél millió forintot jelent.

Azóta történt

Előzmények