Teljesen megújul az elektromos Kangoo

E-Tech Eletric néven érkezik, jóval erősebb lesz, és relatív kicsi akkumulátorból ígér 265 km-es WLTP hatótávot, és a villámtöltőnél sem kell majd órákat időznie.

Hirdetés

Nemrég mi is megírtuk, hogy mely gyártóktól milyen elektromos autókat várunk 2021-ben, de meglepetések persze mindig vannak, és most úgy néz ki, a Renault-nál is számíthatunk egy újdonságra. Az eredetileg nem túl erős, apró akksis, és még NEDC szerint megadott hatótávú Kangoo Z.E. mondjuk érik is egy modellfrissítésre, megjelenése sokkal karakánabb lesz, és az elektromos változat specifikációi is komolyabbak lesznek.


[+]

Teljes nevén Renault Kangoo Van E-TECH Electric néven jön az említett típusváltozat, ami 44 kWh kapacitású akkumulátort kap, WLTP szerinti 265 km-es hatótávra lesz képes (egy kisteherautónál persze a 16 kWh/100 km nagyon optimista számítás), és első kerekeit 75 kW (nagyjából 100 lóerő) teljesítményű, 245 Nm nyomatékot leadó villanymotor segítéségével hajtja. AC-töltés 22 kW-tal lesz lehetséges három fázison, egy fázison pedig 7,4 kW-ot tud felvenni. A DC-s gyorstöltés CCS-en akár 75 kW-os is lehet, ez 0-ról 80%-ra 42 perces töltési időt jelent.


[+]

A kocsit a Renault fancia gyárában (Maubeuge) fogják gyártani, ahol a jelenlegi széria is fut. A gyártóval partnerségben számíthatunk Mercedes eCitanra, és persze Nissan változatra is, hasonló adottságokkal. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy a 6-800 kiló körüli terhelhetőségből kell-e kompromisszumot kötnie annak, aki a villanyost választja a belsőégésű helyett, viszont a normál Kangoo változatok akár 4,9 köbméteres raktérrel is érkezhetnek már nyáron. Az elektromosat év végére várhatjuk.

Előzmények

Hirdetés