Hirdetés

Alkalmazásfejlesztés badára: Új telefonok a horizonton

Rég volt már, hogy új badás telefonokról adtunk volna hírt. Ez nem is csoda, hiszen a Samsung saját mobil operációs rendszere táján síri csend van, legalábbis ebből a szempontból. Nemrég viszont lehullt a lepel a következő modellről, valamint két, még be sem jelentett telefonról is hírt adunk.

A Wave 578-ról szóló anyagok nemrég kerültek fel a hivatalos oldalra, így a telefon érkezése már biztosra vehető. Egy 3,2 hüvelykes képátlójú, 320 x 240 képpontos érintőképernyővel szerelt badás mobilról van szó, amelyre a koreaiak saját felhasználói felülete, a TouchWiz 3 került. Az adatkommunikációs képességek tekintetében még nem sok információt kaptunk, az biztos, hogy a Wave 578-ban lesz majd WiFi modul, UMTS-chip és Bluetooth 3.0, valamint a hivatalos információk szerint NFC támogatással fog érkezni a készülék. Az elmaradhatatlan a-GPS modul mellett egy 3,15 megapixeles hátlapi kamerát is kapunk, valamint a képek alapján előlapi fényképezővel is felszerelik majd a mobilt.

Wave578 Wave578
Wave578

107,9 x 54,9 x 12,5 milliméteres méretekkel és alig 100 grammos tömeggel megáldott telefon formatervét nézve egy fura változásra lehetünk figyelmesek: az eddigi modellek rombusz alakú menü gombját ugyanis egy lekerekített sarkú téglalapra cserélték le, melyeket továbbra is két fizikai híváskezelő billentyű fog közre. A hivatalos megjelenési dátum még nem ismert, valamikor a harmadik negyedévben kerül majd piacra a mobil.

A nemsokára megjelenő bada2.0 SDK bétájának tartalmában egy külföldi oldal további telefonok nyomára bukkant, amelyek a hírek szerint már a rendszer 2.0-ás változatával érkeznek majd. A Wave 725-ről egyelőre nagyon kevés információnk van, egyedül a HVGA kijelző, 7,2 Mbps sebességű HSDPA, az 5 megapixeles kamera és a Bluetooth 3.0 tűnik biztosnak, de a koreai cégtől még nem érkezett ezt megerősítő anyag. Mindenesetre biztató jel, hogy a telefon be van építve a legújabb fejlesztői környezetbe.

dr. Kind

Előzmények