Hirdetés

Samsung Wave 723 - a kisebbik hullám

Hirdetés

Előszó, tartozékok

Megérkezett szerkesztőségünkbe a második készülék, melyen a Samsung saját fejlesztésű operációs rendszere, a bada fut; a kellemesen csengő koreai szó magyarul annyit tesz, hogy óceán, némi angol nyelvismerettel tehát láthatjuk, hogy a gyártó igen következetes a Wave elnevezéssel kapcsolatban. Az első badás készülék, az S8500 Wave idén májusban járt hozzánk, a rendszer és a telefon sebességét az egész szerkesztőség egyaránt kifogástalannak találta, így érthető a lelkesedés, mellyel a következő saját platformos Samsung gépet fogadtam. Íme a Samsung Wave 723! Nem, a névadás ezen részét mi sem értjük.

Samsung Wave 723
[+]

A cikk időpontjában az úttörő Wave már több mint egymillió példányban fogyott, a platform indítása tehát sikeres volt. Persze a Samsung semmit sem bízott a véletlenre, a masina remek marketinget kapott, több videoklipben is szerepelt, nem is beszélve a Samsung bada Developer Challenge nevű, több millió dolláros összdíjazású programozási versenyről; a rendszerben mi is sok lehetőséget láttunk, ezért két blog is fut a hasábjainkon, az egyik az alkalmazásfejlesztéssel, a másik pedig a már elérhető szoftverekkel foglalkozik. A bada középkategóriába történő injektálását viszont nem siette el a vállalat, valószínűleg elég jól megvoltak az Androiddal is, de a helyzet most mégis megváltozott, hiszen egyszerre négy badás készüléket dobtak piacra: a tesztalanyunk mellett a Wave 525, 533 és 575 is hamarosan a boltok polcaira kerül. Az igazsághoz viszont hozzá tartozik, hogy az 525 és 575 közötti különbség kimerül a 3G támogatásban, tesztalanyunk pedig az 575 komolyabb kamerával szerelt változata. Érdemi különbség egyedül az 533-as modellben van, ami egy kicsúsztatható QWERTY billentyűzetben manifesztálódik.

Samsung Wave 723
[+]

Az ár nagyjából egyezik, de ez a külsőn egyáltalán nem látszik...

Az XXL GSM-től kapott készülék meglehetősen kicsi, környezettudatos dobozban érkezett, melyet a gyártó (jó szokásához híven) telezsúfolt a tartozékokkal, nem is tudtam úgy visszapakolni, hogy ne domborodjon a doboz teteje. Kapunk egy microUSB-kábelt, egy szintén microUSB-s töltőt, két nagyon vastag felhasználói leírást, ezeken kívül pedig találunk a dobozban egy speciális felpattintható kijelzővédőt, amelyről később lesz még szó, valamint egy 3,5milliméteres bemenettel rendelkező headset is lapul a csomagban. Utóbbi nem kifejezetten kényelmes, a kemény műanyag kialakítás nekem nyomta a fülemet, bár meglepően jól szól. A memóriakártyát viszont hiányoltam a pakkból, még egy 1 gigabájtos kapacitású is kedves gesztus lett volna, hiszen a készülék nem dúskál a belső memóriában, ráadásul a navigáció nem indul el memóriakártya nélkül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés