Alkalmazásbemutató: Xeropan 2

Komoly fejlesztést követően még szórakoztatóbb nyelvelsajátítást kínál a Xeropan friss verziója, amely a szó szoros értelmében játékossá teszi az angoltanulást.

A nyelvtanulás szókapcsolatban ott a tanulás szó, ez azonban nem kell, hogy azt jelentse: valami izzasztó, nehéz és unalmas úton lehet csak a manapság alapfeltételnek számító tudást megszerezni. Másfél éve a Xeropan letisztult felülettel, ügyes feladatokkal, multimédiás tartalmakkal és színvonalas magyarázatokkal igyekezett az angoltudás elsajátítását elősegíteni, és valamiféle összetettebb, bonyolultabb nyelvi app helyett a fejlesztők egy szórakoztatóbb és könnyebben megkedvelhető alkalmazással tértek vissza.


[+]

A Xeropan: Angoltanár a zsebben, vagy csak Xeropan 2 egyértelműen a fiatalabb korosztályok felé nyit rajzfilmszerű, interaktív, küldetésalapú körítésével, és mivel előbb-utóbb az új generációk így vagy úgy megismerkednek az angol nyelvvel, az app a fejlesztők reményei szerint a tanulásban és a gyakorlásban is segítségre lehet anélkül, hogy a használó ráunna. Erre számos trükköt bevet a Xeropan, és nem csak a mindjárt bemutatásra kerülő, történet vezérelt tálalásra gondolunk: csillagok, készségpontok, illetve a feladatok, leckék és küldetések kiváltásra használatos játékérmék gyűjtögetése motiválja a játékost, akarom mondani a tanulót az önfejlesztésre, és nemcsak a fiatal korosztály érezhet rá a roppant gördülékenyen működő és lényegre törő nyelvi appra. Nem szégyen a megkopott tudás felelevenítése, az okostelefon pedig mindig ott lapul a zsebben, úgyhogy miért ne szánja erre az ember a buszon töltött képernyőidejét?


[+]

No, de térjünk vissza a küldetésekre és történetekre, mert bizony egy nyelvi alkalmazásnak is lehet sztorija. A jövő káoszba fulladt, az emberek elfelejtettek beszélni és Max professzornak vissza kell mennie az időben, hogy figyelmeztessen minket az angoltudás fontosságára – a Xeropan továbbra is a Királynő nyelvére épül. Igen ám, csak időgépe egy kezdő tesztfeladat elvégzése után egészen az őskorig robog vissza, és kitalálható: ott az alapoktól kezdve lehet az oxfordit elsajátítani. Tizenhárom pálya akad a térképen egyre komolyabb nyelvi szintekkel, és a pályákon jobbra-balra simítva lehet a különféle feladatokat és leckéket elérni. A rajzfilmes felület, a hangeffektek és az interaktív animációk biztosan sok fiatalnak fog tetszeni.


[+]

Vegyünk egy példát. A nyaralás leckét elindítva a szókincset lehet fejleszteni, ugyanígy akad mozi, testrészek és hasonló témák. Ezek a leckék részfeladatokból állnak, amelyek alapja egy hangos vagy videoklipes szövegrészlet, egy jó adag kapcsolódó kifejezéssel, nyelvtani formulával avagy hasznos szófordulattal. A memorizálást szókirakó, puzzle, behelyettesítéses, párosítós, igaz-hamis vagy a találd meg a helyes nyelvtani formulát játékok segítik elő. Mindez letisztult, átlátható érintőfelületen, az igaz-hamis feladványnál például csak jobbra vagy balra kell húzni egy állítást, de olyan feladat is akad, ahol egy szóra vagy kifejezésre kell bökni egy képen, mondjuk a szörfdeszkára, a partra és a delfinre. Szinte mindig van narráció, azaz a szövegeket és kulcsszavakat egy anyanyelvi hang kiejti és magyarázza. A fejlesztők célja láthatóan és hallhatóan az, hogy a nyelvvel való ismerkedés minél több érzékszervre hasson és sose fulladjon unalomba, hiszen gyakran ez a tanulás legnagyobb gátja.


[+]

Az egyes szinteken nyelvtani magyarázó és gyakorló leckék is akadnak, és pályánként két-két küldetés is akad, ezeket teljesítve ugorhat újabb korba a professzor, egyre haladóbb szintű angoltudás felé. Aki már alapból jobban ismeri a nyelvet, a küldetések teljesítésével hamar előreugorhat, a fent leírt és ahhoz hasonló feladatok teljesítésével. A leckék és küldetések játékérme cserében válthatók ki, kezdetben 130 áll rendelkezésre, ezt részben a feladványok minél sikeresebb teljesítésével, részben befizetéssel lehet bővíteni. Csillagok is járnak, amelyek gyűjtögetésével nő a felhasználó tudásszintje (ez a pályaugráshoz szükséges), és a leckék végén az is kiderül, hogy azok a beszédkészséget, a beszédértést, az angol nyelvű írást, az olvasást és a szókincset mennyire fejlesztették, itt is pontokat lehet gyűjtögetni.


[+]

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A Xeropan 2 gerincét a történetben és történelemben való előre haladás jelenti, hiszen a játékformula hatékony motiváció lehet kicsiknek és nagyoknak. A menüből ugyanakkor célzott feladatok is elérhetők, így szógyakorló a szókincs fejlesztésére vagy ápolására, ahol tematikusan vannak rendezve az elsajátítani kívánt kategóriák. A gyakorlás véletlenszerűen generál feladatokat, és minden napra jut egy-egy ingyenes lecke is. Előbb-utóbb egyébként szükség lesz tallér vásárlására, ám az alkalmazás ajánlásával és kihívások megszerzésével okosban is bővíteni lehet a játékpénzt, a már említett, hatékony feladatmegoldáson túl. Néha reklámvideók is felugranak, de reklámmentesség is vásárolható. Amúgy nem gyakoriak a reklámok. Tesztelőként és kérdőívkitöltőként is szerezhető tallér, akárcsak közösségi fiókkal való bejelentkezésért, ami 500 érmét ad. Ennek gyakorlati haszna is van: össze lehet mérni a saját szintfejlődést a barátokéval, ugyebár ez is motivációs tényező lehet. Az biztos, hogy több korosztálynak imponálhat a továbbfejlesztett Xeropan, és éppen ebben rejlik az erénye: nem unalmas vele a nyelvfejlesztés, és mindezt teszi annyira lényegre törő és profi felülettel, hogy ismét elismeréssel kell csettintenünk: az iOS-re és Androidra elérhető Angoltanár a zsebben nagyon profi lett, és nem a szórakoztatás rovására.

Azóta történt

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: K&H mobilbank

    A K&H Bank megújította elektronikus fizetési megoldásait, amelyek egy része az Androidra és iOS-re elérhető mobilalkalmazásban manifesztálódik. Kipróbáltuk.

  • Alkalmazásbemutató: Immune

    Influenzaszezonban kellemes szórakozást nyújt a bacilusok elkülönítése és megsemmisítése a magyar fejlesztésű, ügyességi „antivírus” játékkal.

  • Alkalmazásbemutató: Rayman Adventures

    A népszerű oldalnézetes ügyességi játék újabb epizódot kapott, ami gyönyörű grafikával kecsegtet, jó a játékmenet, izgalmasak a pályák.

  • Veletech: játszva tanít a Xeropan 2

    Dobd félre a könyveket és tanulj nyelveket intuitívan! – vallják a Xeropan 2 fejlesztői.

Hirdetés