Magyar alkalmazás próbálja megoldani a közösségi fotómegosztás problémáit

A givme ötletgazdái szerint egy átlagos baráti társaságban kétféle embertípus létezik. Az egyik mindent lefotóz, de nem küldi el a képeket a többieknek, a másik semmit sem fotóz le, de minden fotót elkér. Az alkalmazásukkal a taglalt helyzetből adódó problémákra szeretnének megoldás nyújtani: a givme egy olyan fotómegosztó app, amely a fényképek készítési helye alapján felismeri, hogy barátaink közül kik voltak jelen a megörökített eseményen, és értesíti őket, hogy osszák meg az aznap készült felvételeket. Az azonosítás GPS-koordináták alapján történik, a megosztáshoz pedig egy privát albumot hoz létre, amibe a meghívott résztvevők tudják feltölteni a fájlokat.

Persze nem kerül bele automatikusan minden kép a közös albumba, a felhasználók maguk döntik el, hogy mik legyenek elérhetők a kizárólag a meghívott barátok által látható galériákban. A módszer előnye, hogy nem kell mindenkinek külön küldözgetni a dolgokat, nem kell félni a megosztásra használt közösségi platform képminőséget rontó tömörítési eljárásától vagy a méreten felüli emailektől. Ráadásul az albumok helyszín és dátum szerint vannak csoportosítva, szóval utólag is könnyen visszakereshetők az emlékek.


[+]

A jelenleg még béta állapotban elérhető alkalmazás Androidra és iOS-re is elérhető, angol és magyar nyelveken. A fejlesztők nagyon örülnek minden visszajelzésnek, ezért be is építettek egy felületet, ahol mindenki elmondhatja a véleményét, illetve jelentheti a hibákat: ennek eléréséhez elég megrázni a telefont a szoftver futtatása közben.

Előzmények

Hirdetés