Alkalmazásbemutató: Rayman Adventures

Hirdetés

Előzmények, történet, grafika

Rayman története már kicsivel több mint húsz évvel ezelőttre nyúlik vissza, a Ubisoft ugyanis 1995. szeptember 1-jén adta ki az első játékot Atari Jaguar játékgépre valamint MS-DOS rendszerre. A nagy sikerre való tekintettel a későbbiekben megjelent a PlayStationre fejlesztett változat is, és nem meglepő módon a Rayman egy több epizódból álló sorozattá avanzsált az elmúlt két évtizedben. A cég kabalafigurája lett a kacsacsőrű karakter, a játék különlegessége pedig az, hogy az esztendők alatt szinte mindig megmaradt az oldalnézetes megoldás, a 3D-s elemek persze néhol felfedezhetők, de szerencsére a Rayman a legtöbbször a régi időket idézte. Érdekesség, hogy a főszereplő elvileg egy kisfiú lett volna, aki szuperhősként változik át Raymanné, ám végül a fejlesztők úgy döntöttek, hogy az átalakulást kihagyják a történetből.

A Rayman Adventures iOS és Android platformokra tölthető le, méghozzá ingyenesen az App Store-on és a Play Áruházon keresztül. Nagyon jó dolog, hogy három mentési lehetőség is adódik a játékban, így egy telefonon több ember is játszhat anélkül, hogy a másik játékos aktuális állását letörölné. Az Adventures a Rayman Legendsre épül, nem csak grafikában, hanem felépítésben is, nagyon sok helyen visszaköszönnek a számítógépeken és a konzolokon megismert részletek, folyamatok, pályák.


[+]

A főmenüben nem csak a következő oldalon részletezett kalandokhoz, hanem a karakterekhez is hozzáférhetünk. Egyelőre Raymannel és Barbarával indulhatunk neki a megmérettetéseknek, későbbiekben még bővülni fog a lista. A főszereplőket különböző jelmezekbe öltöztethetjük, bár ebben az esetben már életbe lép a manapság oly népszerű (legalábbis a fejlesztők körében biztosan) alkalmazáson belüli vásárlás. Az outfiteken kívül megkaparinthatunk így ételeket, smaragdokat, élőlényeket, arany és ezüst tojásokat, ezekkel egy kicsit könnyíteni lehet az előrejutást, plusz még színesebbé lehet tenni a játékot. Nem csak pénzért, hanem hirdetések, videók megtekintésével is hozzájuthatunk apróbb plusz dolgokhoz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Infinite Fall

    Magyar fejlesztésű, végtelenített barlangi zuhanórepülésről szóló játékot mutatunk be.

Hirdetés