2019. január 17., csütörtök

Gyorskeresés

Alkalmazásbemutató: Pota-tales

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

Magyar fejlesztésű, kézirajz stílusú platformer játékot veszünk górcső alá, ahol Krumpli úrral és többféle karakterrel lehet pályáról pályára aranyat gyűjtögetni.

Hirdetés

Ha valaki alkalmazásfejlesztésbe fog, jó eséllyel játékkódolással kezdi bontogatni a szárnyait, már csak azért is, mert milliók játszanak mobiljukon, és ha egy game trendivé válik – sokszor grafikától vagy játékmenettől függetlenül –, lendületet vehet a fejlesztői karrierje. Az egyszerű címekből nem egy bizonyította már ezt a képletet, a Flappy Bird például legenda lett pixel art stílusával és pofonegyszerű, végtelenített játékmenetével, de számos pályáról pályára végigjátszható játék is emlékezetes maradt.


[+]

Ez utóbbi csoporthoz tartozik a FunByte platformere, amelynek egy krumpli a főszereplője, aki nem szeretné egy gyorsétterem-hálózat konyháján, sült burgonyaként végezni, ezért felkerekedik, hogy hat szinten (és a világűrön át), egyre nehezebb pályákon, aranyat gyűjtögetve eljusson története végéig. A sztoriját kilenc képregényszerű animáció követi végig a pályákhoz hasonló, kézrajzos stílussal. Az hamar átjön, hogy a Pota-tales a legfiatalabb korosztálytól játszható platformer, nem csak vizuális stílusa, hanem szórakoztató háttérzenéje miatt is. A játék viszont koránt sem könnyű.


[+]

A 2D-s szinteken a jobbra-balra nyilakkal és az ugrás érintőgombbal lehet haladni – és kell is, mert az akadálypályán talajként szolgáló platformok pár másodperc után a mélybe zuhannak. Nem egy nyugodt burgonyatúra tehát a Pota-tales, viszont kifejezetten adrenalin pumpáló, főleg, amikor a gravitáció és a pályaelemek megváltoznak. A Pota-tales mindemellett roppant aranyos is.


[+]

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A szinteken gyűjthető aranyból alternatív figurák (földgömb, Illuminati jel, pixel stb.) vásárolhatók, illetve szintenként felhasználható bónuszok, mint az aranyduplázás vagy négyszerezés, a nagyobb ugrás, a gyorsabb mozgás vagy a lassabb platform leesés. Mivel egyik-másik pálya tényleg nehéz, nemcsak ezek, hanem a szintugrás is kellemes opció pár elrontott próbálkozás után. Az arany nemcsak gyűjthető, forintért vásárolható is, illetve reklámnézéssel vagy megosztással harácsolható össze. A Pota-tales vállaltan egyszerű játék, mégis megvan kézrajzos mászkálásnak és a történetszálnak a bája, hogy az ember újra és újra nekifogjon a fiatal fejlesztő platformerének. Egy-két bug az 1.1.1-es verzióban azért bent maradt: a Pota-tales nálam mindig angolul indult el, hiába állítottam előzőleg magyarra, egy-egy játékleállással is találkoztam, például animációk közben. A későbbiekben hasznos volna, ha a gombok mellett az ujj jobbra-balra húzásával is lehetne a karaktert irányítani az egyik oldalon, és ugrani a másikon a precízebb irányítás érdekében. Mindazonáltal most is érdemes egy próbát adni Krupli úrnak és mászkálós kalandjainak az alábbi Play Áruház linkre kattintva.

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.