Alkalmazásbemutató: WiFi Speed Test

Ma egy magyar fejlesztésű segédalkalmazást mutatunk be, mely androidos készülékekre érhető el, Pallagi Zoltán keze munkáját dicséri. A program a WiFi hálózatok sebességét hivatott mérni, nem szabad összekeverni a klasszikus, az internet sebességét tesztelő szoftverekkel, a WiFi Speed Test azt mutatja meg, hogy maga a hálózat mennyire gyors.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A WiFi Speed Test használatához így két eszközre lesz szükségünk, melyek mindegyike ugyanarra a WiFi hálózatra van csatlakoztatva, internetkapcsolatra viszont nincs szükség a tesztek futtatásához. Az egyik készüléket szerverként kell beállítani (nem szabad megijedni, egy gombnyomás a dolog), ez lehet egy androidos telefon, vagy egy számítógép is, utóbbi esetén innen lehet beszerezni a szükséges alkalmazást. A mérés elindítása során (szabályozható méretű) adatcsomagok vándorolnak át a hálózaton, a program a feltöltési és a letöltési sebességet is tudja mérni. A folyamatról részletes jelentést kapunk (csv formátumban ki is lehet exportálni), az eredményt egy grafikon formájában is ábrázolja az app. Fontos kiemelni, hogy a program a hálózat esetleges problémáinak diagnosztizálására is használható, a Wireless Network Details fülön ezek is szépen össze vannak szedve, a megoldással egyetemben. Az app a WiFi hálózat mellett FTP- és Samba-szerverek sebességét is tudja mérni.

A funkcionalitás tehát profi, a felhasználói felületről viszont sajnos ez nem mondható el. A szövegek elcsúsznak, a térközök hiányoznak, a gombok mérete nem mindig konzisztens, a szövegek nem mindig férnek ki a számukra fenntartott helyeken. Mindez tovább romlik fektetett orientációban, ekkor ugyanis mindhárom panel egyszerre látszik, túlzsúfolt hatást keltve.

A WiFi Speed Test egy kimondottan hasznos program tehát, mely remek funkcionalitással rendelkezik, ám a UI esetében még akad tennivaló. A használata ingyenes, a futtatáshoz legalább 2.1-es Android verzióra lesz szükség.

Értékelés: WiFi Speed Test (Android 2.1+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
10 / 10 pont 6 / 10 pont 10 / 10 pont Android

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés