Alkalmazásbemutató: Abyss Attack

Hirdetés

Ma egy shoot-em up játékot mutatunk be, mely a játékmenetet tekintve a klasszikusokat idézi, a vizuális megvalósítás viszont mai szemmel is abszolút rendben van. A programot a Chillingo fémjelzi, tavaly év végén jelent meg iOS platformra, nemrég pedig Android alapú készülékekre is elérhetővé vált.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Egy régi vágású shoot-em up játékról van szó tehát, mely a stílus legtöbb tagjával ellentétben nem az űrben, hanem az óceán mélyén játszódik. Ezen kívül viszont mindenben megegyezik a régi klasszikusokkal: a csaták során gyűjtött pénzből (kristályokból) tuningolhatjuk a hajónkat, a pályákon elszórva lévő powerupok javíthatják a túlélési esélyeinket, időről időre pedig egy főellenség állja utunkat, mely a fél képernyőt elfoglalja. A játék során különféle küldetéseket teljesíthetünk (szám szerint 87-et), ezáltal újabb és újabb rangok, fegyverek és fejlesztések válnak elérhetővé. Bizonyos ellenfelek úgynevezett hozzávalókat hagynak hátra, melyekből tízet összegűjtve egy ereklyét (angolul relic) rakhatunk össze, az általuk adott extrákkal tovább erősítve a hajónkat.

Az app nagyon megkapó grafikával rendelkezik, remek fényeffektek és rengeteg neonszín jellemző az összképre. Ezért is ért szinte pofonként a főmenü, mely nagyon gyengére sikeredett, ezzel rontva egy kicsit az összképen. A hangeffektekkel viszont nincs gond, a zenét külön érdemes kiemelni, szépen illik a vízalatti világhoz.

Az Abyss Attack tehát egy remek játék, melyet nem csak a stílus kedvelőinek ajánlunk, remek grafikájával és pörgős játékmenetével jó szórakozást tud nyújtani. A program Androidon és iOS-en is ingyenes (de mindkét platformon vásárolhatunk bizonyos dolgokat az alkalmazáson belül), előbbi esetén 2.3.3, utóbbinál 5.0 a rendszerkövetelmény.

Értékelés: Abyss Attack (Android 2.3.3+ / iOS 5.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont Android / iOS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés