Alkalmazásbemutató: AMdroid

Ma egy ébresztőóra-alkalmazást mutatunk be, mely számos okossággal egészíti ki az alap riasztófunkciókat. A program magyar fejlesztésű, Husvéti Zsolt keze munkáját dicséri, a bétatesztelést többek között a Mobilarena fórumán is zajlott. A futtatásához egy androidos készülékre lesz szükség, mely a rendszer legalább 2.3-as verzióját futtatja.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az ember azt hinné, hogy az alap alkalmazások esetén nem lehet újat mutatni, ám szerencsére időről időre felbukkan egy app, mely cáfolja ezt a kijelentést. Az AMdroid is ilyen, a program a képességek terén jóval felülmúlja az elvárásokat. A riasztásokat pozícióhoz is lehet kötni, melyek így csak akkor aktívak, ha az ember a megadott hely közelében tartózkodik. Jópofa figyelmesség, hogy bizonyos (több, mint 30, köztük Magyarországgal) országokban az ünnepnapokon automatikusan kikapcsolható az ébresztés. Az ébresztést a telefon rázásával, vagy a közelségszenzor előtti hadonászással is le lehet kapcsolni. Az app tárolja a viselkedési adatokat (mint például a szundik száma és az ébredés és riasztás között eltelt idő), melyeket grafikus formában is lehet ábrázolni. A beállítások között pedig mindent részletesen testre lehet szabni, a szundi móddal kapcsolatos opciókat különösen hasznosnak találtam. Üröm az örömben, hogy az ébresztés mellől viszont hiányoznak a klasszikus órafunkciók, mint például a stopper, így a gyári Clock alkalmazást nem tudja egy az egyben helyettesíteni az AMdroid.

Funkcionalitásban tehát kettős a helyzet: bár egy ilyen jellegű app esetén számomra hiányoznak az órafunkciókat, az ébresztéssel kapcsolatos képességek terén azonban remekel az app, köszönhetően a hasznos extráknak. A felhasználói felülettel viszont véleményem szerint még van munka, a UI túl egyszerű és fantáziátlan. Tesztalanyunknál a gyári óraapp is jobban néz ki, a stílus koronázatlan királyáról, a Timelyról nem is beszélve.

Az AMdroidban van tehát fantázia - bár az órafunkciókat nem tölti be teljes mértékben, nem is ez a cél, a riasztással kapcsolatos képességek terén remekel az app. Bizonyos funkciók (helyfüggő ébresztés és a hirdetések eltávolítása) csak a prémium változatban érhetőek el, mely 350 forintba kerül. További információért a hivatalos oldalt ajánljuk.

Értékelés: AMdroid (Android 2.3+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 6 / 10 pont 10 / 10 pont

Android (ingyenes)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés