Alkalmazásbemutató: Gangsters on the Boardwalk

Hirdetés

A Hatted Skull név könnyen ismerős lehet a rovat olvasói számára, az alkalmazásrovatban és a Veletech kiállítás alkalmazásszigetein is többször szerepeltek a srácok. A Pirates of the Mystical Islands és Pirates: Captain Jack programokat fémjelző magyar csapat most ismét egy játékkal jelentkezik, melyben a kalózok helyett a mafia áll a középpontban. Ismét egy kétdimenziós ügyességi játékról van szó, nagy hangsúllyal a fizikán.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A játékos egy gengsztert testesít meg, aki Atlantic City és W. Forest utcáin próbál érvényesülni az 1920-as években; a fejlesztők igérete szerint hamarosan egy új várossal bővül majd a repertoár. Városonként 26 küldetés van (azaz összesen 52 darab), melyek az előrehaladás során egyre nehezebbek. A bal oldalon lévő ikon az adott misszió típusát mutatja, általában különféle dolgokat kell szállítanunk a pálya két végpontja között, de van, amikor társainkat kell megvédeni az ellentől. Az áruszállítás egyébként jópofa: először meg kell vennünk a megadott mennyiséget, a dobozokat pedig tereptárgyak közt lavírozva, ellenséges gengszterekkel harcolva és taposóaknákat szétlőve kell eljuttatnunk a célba. Ha a szükséges kvótánál többet vásárolunk (és persze minden épségben meg is érkezik), egy kis extra zöldhasúhoz juthatunk. A küldetésekért teljesítése során gyűjtött pénzből fejleszthetjük az autónkat (illetve újat is vehetünk), melyre szükség is van az egyre keményebb kihívások miatt. Érdemes elidőzni a pályákon elszórtan megtalálható boltokban, benzinkutakon és szervizekben is, ahol vissza lehet állítani a leamortizált kocsink régi fényét. Itt jön be az alkalmazáson belüli vásárlás, a legmenőbb autót ugyanis csak így lehet feloldani (legalábbis egyelőre, a hamarosan érkező frissítésben már virtuális pénzen is meg lehet venni), valamint a reklámok eltüntetéséhez is ez szükséges.

A fizikára nincs panasz (ami jó hír, hiszen a játék egyik fontos alkotóeleméről van szó), a grafika is rendben van nagy vonalakban, ám ezen a téren érzek előrelépési lehetőséget.  A robbanások és a szétlőtt pályaelemek megsemmisülési animációja lehetne részletesebb, illetve néhol monotonnak éreztem a tájat. Plusz pontot ér a Play Games integráció, a játék során gyűjtött pontokat és achievementeket így az ismerőseink eredményeivel is össze lehet vetni. Szintén pozitívum, hogy bár egy igen friss appról van szó (tegnap délután jelent meg az első verzió), a teszt során nem találkoztam problémával.

A Gangsters on the Boardwalk egy hangulatos és nehéz játék, ha valakinek tetszett a csapat előző munkája, bizonyára a mai cikk főszereplőjével is jól fog szórakozni. A beszerzése ingyenes, a használatához Android 2.2 az alsó korlát, letölteni a Play Store-on keresztül, ezen a linken lehet.

Értékelés: Gangsters on the Boardwalk (Android 2.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 8 / 10 pont 10 / 10 pont Android

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés