Alkalmazásbemutató: Echo Lock Screen

Hirdetés

Az Echo Lock Screen a nevéhez hűen egy képernyőzár alkalmazást takar, mely androidos készülékekre érhető el. Az app a többi hasonló szoftverrel (például a nagy kedvenc DashClock Widgettel) ellentétben nem a képernyőzárba épül be widgetként, hanem egy az egyben átveszi annak szerepét. A használathoz érdemes letiltani a lockscreent a beállítások között, ha ezt ugyanis nem tesszük meg, a kijelző feloldásakor két képernyőzáron is át kell verekednünk magunkat.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az Echo Lock Screen tehát egy képernyőzár, mely az értesítéseket, azaz képernyő tetején található állapotsáv tartalmát tükrözi, a feloldáshoz az egész felületet jobbra kell húzni. Az értesítéseket csoportokba (jelenleg három kategóriát kapunk: munkával kapcsolatos, fontos és egyéb rendszerüzenetek) sorolva láthatjuk, legfelül az idő, a dátum és az akkumulátor töltöttségi szintje olvasható. Az egyes értesítéseket jobbra húzva újraidőzíthetjük őket, ezt időhöz (egy óra múlva, reggel, holnap) és helyhez (otthon, munkahely, út közben) is lehet kötni. Az aktuális elemet balra csúsztatva pedig törölhetjük azt. A beállítási lehetőségek között bekapcsolható az immersive mode (azaz  a szoftveres navigációs gombokkal rendelkező eszközök esetén ezen vezérlők elrejtése), illetve saját háttérképet is meg lehet adni.

Az alkalmazás vizuálisan nagyon rendben van, letisztult és minimál stílus jellemzi - persze egy szerencsétlenül megválasztott háttérképpel mindent el lehet rontani. Sajnos azért problémák is akadnak, a legfontosabb talán a sebességgel kapcsolatos, az animációk még egy Nexus 5 készüléken is döcögnek olykor. Negatívum továbbá, hogy hiányoznak a klasszikus notifikációs extra műveletek (mint például a válasz gomb a Gmail értesítéseinél), bizonyos elemek kétszer, de eltérő szövegel is előfordulnak (ilyen például a Google Plus), illetve a program nem csoportosítja az egy programból származó, ugyanazon ismerőshöz tartozó értesítéseket, erre jó példa a Hangouts alkalmazás.

A program ingyenes és mentes a reklámoktól, így érdemes kipróbálni, ha az ember szeretné feldobni a képernyőzárat. Letölteni a Play Áruházon keresztül, ezen a linken lehet, a szükséges rendszerverzió készülékenként eltérő.

Értékelés: Echo Lock Screen
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
7 / 10 pont 8 / 10 pont 10 / 10 pont Android

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés